Την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο, μετά από καταδίωξη, στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπόθεση μαζί με τον Σωτήρη Τερζούδη, ενώ σε ανακοίνωσή του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε να γίνει συνήγορος του αστυνομικού.

Όπως αναφέρει, μελέτησε τη δικογραφία αλλά και την προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Ο κ. Κούγιας εξηγεί ότι πρόκειται για έναν πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, προστάτη πολυπληθούς οικογένειας. Έτσι, αποδέχθηκε τις εκκλήσεις τόσο της οικογένειας του κατηγορούμενου, όσο και των συναδέλφων του συνδικαλιστών της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση:

«Ευχόμενος, πρώτα απ’ όλα, να σωθεί η ζωή του 16χρονου θύματος και να γυρίσει υγιές στους γονείς του και στα αδέλφια του και με υψηλό αίσθημα υπερασπιστικής ευθύνης, γνωστοποιώ ότι μετά τη μελέτη της δικογραφίας αλλά και κυρίως της εν γένει προσωπικότητας του κου κατηγορουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με κορυφαίο γεγονός το ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 5 και 7 ετών και προστάτης μιας πολυπληθούς οικογενείας, της οποίας είναι το απόλυτο στήριγμα, γνωστοποιώ ότι αποδέχτηκα την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνω την υπεράσπισή του, μαζί με τον συνάδελφο Θεσσαλονίκης, κο Τερζούδη.

Θα προσπαθήσουμε με τον εκλεκτό συνάδελφο να βοηθήσουμε τον κο Ανακριτή που διεξάγει την ανάκριση και τον ή την εισαγγελική λειτουργό που θα γνωμοδοτήσουν για την ποινική του μεταχείριση, να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση».

Πηγή: politisonline.com