Ένα άτομο τραυματίστηκε στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη φοιτητική πορεία όταν πήρε φωτιά το πόδι του από ρίψη μολότοφ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ο διαδηλωτής συνελήφθη διότι είχε ήδη προβεί σε ρίψη μολότοφ νωρίτερα και οδηγήθηκε στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση κατά τη σύλληψη του νεαρού υπέστη εγκαύματα στον αριστερό μηρό άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Τα επεισόδια, σύμφωνα με το υπουργείο, προκλήθηκαν μετά το πέρας της σημερινής πορείας στη Θεσσαλονίκη, από περίπου 50 άτομα πετώντας κατά αστυνομικών δυνάμεων πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας και με αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αλλά και των σχολών.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας, ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη θα ανατραπεί» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση ειδικής ομάδας προστασίας πανεπιστημιακού ιδρύματος, στην θέσπιση της ελάχιστης εισαγωγής για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια ενώ ζητούν το ασφαλές άνοιγμα τόσο των σχολείων όσο και των σχολών με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, σύλλογοι και σωματεία εκπαιδευτικών.

«Διεκδικούμε να παρθούν τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων! Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας για να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως που θεσπίζει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα ΑΕΙ, προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ.

Σημειώνεται ότι κομμάτι της πορείας συνέχισε μέχρι την ΑΣΟΕΕ. Εκεί προσπάθησαν να μπουν στο προαύλιο χώρο του ιδρύματος ώστε να πραγματοποιήσουν μικροφωνική συγκέντρωση/εκδήλωση. Στη συνέχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τη μία είσοδο και οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν από τη δεύτερη είσοδο στο προαύλιο, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών. Μέρος της πορείας αποχώρησε προς το πεδίον του ‘Αρεως.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Πηγή: politisonline.com