Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά στον νομό Θεσσαλονίκης, καθώς από την συνεχή και  έντονη βροχόπτωση, που προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες,  δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα, ζώα παγιδεύτηκαν επίσης, σε πλημμυρισμένες κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ και οι υλικές ζημιές, είναι βεβαίως πολλές και μεγάλες στην πληττόμενη  περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Την βόρεια Ελλάδα έπληξαν ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το νομό Θεσσαλονίκης, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων κυρίως στη περιοχή του Λαγκαδά, στην Θεσσαλονίκη.

Η περιοχή αυτή μάλιστα, είχε θυμίζουμε μόλις πριν από ενάμιση μήνα, πληγεί ξανά από σφοδρή χαλαζόπτωση.

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε χθες Πέμπτη, 78 χιλιοστά βροχής σε περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά και συνολικά 90 χιλιοστά έως το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Μέχρι αυτήν την ώρα, 19 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το Περιβολάκι, το Καβαλάρι, τα Λαγυνά και τις επαρχιακές οδούς από Λαδκαδά για Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες. Σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις η Πυροσβεστική έχει επέμβει για άντληση υδάτων.

Ο Δήμος Λαγκαδά, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας» και καλεί τους δημότες, εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στους δρόμους, ειδικότερα κατά τη διέλευση των ιρλανδικών διαβάσεων, τις οποίες συνιστάται να αποφεύγουν.

Πηγή: politisonline.com