Ταυτοποιήθηκε ο 56ος νεκρός του φρικτού δυστυχήματος των Τεμπών και πλέον έχει μείνει μία οικογένεια που δεν έχει βρει κανένα ίχνος για το παιδί της.

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στα συντρίμμια του τρένου, αλλά υπάρχει μια οικογένεια που δεν βρήκε ούτε ίχνος από το παιδί της.

Οι περισσότεροι συγγενείς έχουν πάρει της σορούς των δικών τους ανθρώπων. Έξι σοροί παραμένουν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το star, αλλά υπάρχει μια οικογένεια που δεν έχει πάρει τίποτα από το παιδί της και δεν μπορεί να θρηνήσει όπως θα επιθυμούσε. Οι γονείς έχουν δώσει δείγμα DNA, αλλά δεν έχει εντοπιστεί τίποτα από την κόρη τους, την 23χρονη Εριέττα.

Οι νεκροί του τρένου είναι συνολικά 57. Με την ταυτοποίηση του Σύρου μετανάστη που έγινε μέσω δείγματος DNA, οι ταυτοποιημένοι νεκροί του δυστυχήματος των Τεμπών ανέρχονται πλέον σε 56.

Μένει τώρα η ταυτοποίηση της νεαρής φοιτήτριας Αρχιτεκτονικής.

Θρίλερ για την 23χρονη Εριέττα που βρισκόταν στο μοιραίο τρένο των Τεμπών

Η Εριέττα επέβαινε στο μοιραίο τρένο. Οι γονείς της τη δήλωσαν ως αγνοούμενη, ωστόσο δεν έχει βρεθεί δείγμα DNA στα συντρίμμια του τρένου μέχρι στιγμής που να ταυτοποιείται με το δείγμα που έδωσαν οι γονείς της. Η διαδικασία για την ταυτοποίηση του 57ου θύματος της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη συνεχίζεται.

Μιλώντας στο iefimerida.gr, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη Λάρισα, Ρουμπίνη Λεονταρή, επιβεβαίωσε ότι ολοκληρώθηκε η δουλειά της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Η κυρία Λεονταρή, μιλώντας το πρωί στο Open εξήγησε: «Αν η 23χρονη βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στο επίμαχο σημείο του βαγονιού, όπου θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμοί Κελσίου, θα μπορούσε να μην βρεθεί καν, να έχει γίνει σκόνη. Μην ξεχνάμε ότι στα αποτρεφρωτήρια η αποτέφρωση των σωμάτων γίνεται στους 800 βαθμούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την ολοκλήρωση της εξέτασης και ανάλυσης των δειγμάτων DNA για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

«Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.

Σημειώνεται ότι, και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα.

Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».

Πηγή: politisonline.com