Νέες πληροφορίες για τους ισχυρισμούς του σταθμάρχη στην ανακρίτρια Λάρισας για το δυστύχημα στα Τέμπη βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος σταθμάρχης φέρεται να ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του «Αυτό που θυμάμαι είναι πως σίγουρα δεν έδωσα εντολή να ακολουθήσει η αμαξοστοιχία την γραμμή καθόδου για Θεσσαλονίκη» όταν ρωτήθηκε για το πώς μπήκε το τρένο στη γραμμή και υπήρξε το δυστύχημα.

Σχετικά με το κλειδί, το οποίο ξέχασε να γυρίσει, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν τα τρένα της τραγωδίας στα Τέμπη, ο σταθμάρχης φέρεται να υποστήριξε πως έχει «κενό μνήμης», πως δεν μπορεί να θυμηθεί ακριβώς τι συνέβη.

Όπως έχει ήδη αναφέρει ο επιθεωρητής Νικολάου είχε διορίσει για την συγκεκριμένη μέρα δύο σταθμάρχες με βάρδια μέχρι 11 βραδινή. Ο ανακριτής εάν ζητήσει αντίγραφο του φύλλου βάρδιας και θα διαπιστώσει τον αριθμό των σταθμαρχών και το ωράριο που υπήρχε, το οποίο ήταν εννιάωρο.

Οι δύο που ήταν στην προηγούμενη βάρδια γύρω στις 10:15 αποχώρησαν. Και έμεινε από τότε μόνος του μέχρι και τις 11.04 που αναχώρησε το τρένο. «Από τις 11 παρά τέταρτο το δίκτυο φόρτωνε με κίνηση και ήμουν μόνος μου για να ελέγχω ολόκληρο το κεντρικό κομμάτι του σιδηροδρόμου», φέρεται να υποστήριξε ο σταθμάρχης.

«Θεωρώ σίγουρο πως γύρισα το κλειδί γιατί είναι μια μηχανική κίνηση που γίνεται αυτόματα. Έχω όμως κενό μνήμης για το κλειδί. Λόγω του φόρτου εργασίας μου, δυστυχώς δεν θυμάμαι να ξανακοίταξα αργότερα το συγκεκριμένο σημείο του πίνακα» φέρεται να είπε.

Ο 59χρονος προφυλακίστηκε χθες, αφού έδωσε μαραθώνια απολογία στην ανακρίτρια.

Πηγή: politisonline.com