Δεν έφυγα νωρίτερα, υποστηρίζει ο έμπειρος σταθμάρχης της προηγούμενης βάρδιας (14:00 -23:00) από εκείνης του μοιραίου Βασίλη Σαμαρά, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου που κατέληξε με την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την εκπομπή «livenews» στο MEGA, το περιβάλλον του σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας στον σταθμό της Λάρισας, ο οποίος άφησε μόνο του τον 59χρονο άπειρο Βασίλη Σαμαρά, αναφέρει πως εκείνη την ημέρα έκανε συνολικά 35 ελιγμούς στην βάρδιά του και πως ο πρώτος ελιγμός του άπειρου συναδέλφου του προκάλεσε τη μοιραία σύγκρουση.

«Είχα ανησυχία που έμενε μόνος του ο επόμενος, αλλά δεν ήταν αρμοδιότητάς μου»

Παράλληλα, το περιβάλλον του σταθμάρχη που είχε βάρδια 14:00 -23:00 υποστηρίζει ότι σχόλασε στην ώρα του.

Στην ερώτηση αν υπήρχε ανησυχία ότι τον αλλάζει ένας πιο άπειρος συνάδελφος, το περιβάλλον απάντησε ότι «ναι μεν, υπήρχε ανησυχία αλλά δεν ήταν στην αρμοδιότητά του».

Ο ένας από τους δύο σταθμάρχες της προηγούμενης βάρδιας έφυγε για να πάρει σουβλάκια

Ο ένας από τους δύο απογευματινούς σταθμάρχες, οι οποίοι φέρεται να άφησαν μόνο του τον βασικό κατηγορούμενο, όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 59χρονος προφυλακισμένος, εγκατέλειψε το πόστο του πριν ολοκληρωθεί το ωράριό του, γιατί έπρεπε να αγοράσει σουβλάκια στον γιο του.

Σύμφωνα με τον βαρδιόχαρτο που είδε το φως της δημοσιότητας, οι σταθμάρχες στο πόστο θα έπρεπε να ήταν τρεις μεταξύ 10:00 και 11:00 και όχι μόνος του ο 59χρονος.

Επιθεωρητής: Ο εμπειρότερος έφυγε νωρίτερα από το πόστο του

Στην εκδοχή που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο επιθεωρητής που έφτιαξε τις βάρδιες, φέρεται σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, να υποστήριξε πως ο αρχαιότερος σταθμάρχης έφυγε όντως νωρίτερα από την λήξη της βάρδιάς του και όταν τον ρώτησε τι ώρα έφυγε ακριβώς, εκείνος απάντησε ότι παρέδωσε κανονικά, χωρίς να προσδιορίσει το ακριβές χρονικό σημείο.

Πηγή: politisonline.com