Μετά από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Τουρισμού, φέρνει προς διαβούλευση και προς ψήφιση, στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου,  διάταξη με την οποία θεσμοθετούνται voucher ύψους έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, μετά από εισήγηση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Έτσι για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2020, οι επιχειρηματίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουν άμεσα, στους υπαλλήλους τους εν είδει bonus κουπόνια για τον εσωτερικό τουρισμό. Ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για τη χρήση αυτού του νέου «εργαλείου» αποτελεί η ταυτόχρονη απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος για το έτος 2020 του εκάστοτε ποσού που διατίθεται υπό μορφή voucher.

Κατοχυρώνοντας θεσμικά τα voucher, το ελληνικό κράτος, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, παρέχει ένα επιπλέον εργαλείο στις επιχειρήσεις, ανάλογο με την αποζημίωση για σίτιση ή για έξοδα κίνησης, ώστε να επιβραβεύουν τους εργαζόμενούς τους. Γενικότερα, τα voucher αξίας έως 300 ευρώ, ενθαρρύνουν εμπράκτως τον εσωτερικό τουρισμό και ενισχύουν παράλληλα την ελληνική τουριστική βιομηχανία, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μεγάλες απώλειες του κλάδου εξαιτίας του COVID-19.

Η θέσπιση της συγκεκριμένης παροχής κρίθηκε αναγκαία για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, με οφέλη για το σύνολο των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν απευθείας μία σημαντική επένδυση στον εσωτερικό τουρισμό.

Πηγή: politisonline.com