Στο iefimerida.gr μίλησε μαθητής του Αρσακείου, με αφορμή το σοβαρό περιστατικό bullying σε 15χρονο.

Όπως αναφέρει, οι συγκεκριμένοι ανήλικοι «το παίζουν μάγκες» και ενοχλούν και άλλους μαθητές, σπρώχνοντάς τους, με βρισιές και άλλες παρόμοιες ενέργειες.

«Αυτά τα παιδιά κάνουν γενικά διάφορα πράγματα. Μιλάνε άσχημα, στραβοκοιτάνε, προσβάλλουν, σπρώχνουν, κάνουν φασαρίες, γενικά το παίζουν μάγκες. Όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιδί αλλά και σε άλλα. Όμως δεν είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο», αναφέρει ο μαθητής του Αρσακείου.

«Αυτό που εμείς μάθαμε είναι ότι μπήκαν μέσα στην τάξη με μία πετονιά και του την πέρασαν στο λαιμό και στην συνέχεια τον έσφιγγαν και τον έτριβαν. Κάποιοι λένε ότι του έδεσαν και τα χέρια.

»Έδειχναν να μην υπολογίζουν τα υπόλοιπα παιδιά και να μην φοβούνται για τις συνέπειες. Και στο σχολείο μας όπως και σε πολλά άλλα σχολεία υπάρχουν οι λεγόμενοι “μάγκες”. Είναι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα, καπνίζουν, παίζουν ξύλο και κάνουν και άλλα πράγματα τα οποία δεν είναι σωστά. Βέβαια αυτά δεν συμβαίνουν συνέχεια αλλά καλό θα είναι να υπάρχει ένας έλεγχος και απο τους καθηγητές και από τους γονείς γιατί τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν».

Μαθήτρια του Αρσακείου: «Έχουν περιγραφεί και στο παρελθόν περιστατικά βίας»

Μιλώντας στο Mega, μαθήτρια Λυκείου του σχολείου περιέγραψε το περιστατικό, λέγοντας:

«Τα παιδιά είχαν μάθημα και ο καθηγητής είχε αργήσει να μπει, ήταν ανεπιτήρητοι. Είχαν πάρει πετονιά από το προηγούμενο μάθημα και του είχαν δέσει τον λαιμό και τα χέρια. Δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι. Από όσο ξέρουμε, το κορίτσι που έχει αναμειχθεί προσπάθησε να βοηθήσει το παιδί. Τα παιδιά αυτά καταφεύγουν σε τέτοιες βίαιες πράξεις».

Ωστόσο, όπως λέει η ίδια, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμβεί ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. «Δημιουργούσαν κάποιες φασαρίες, αλλά όχι τόσο σοβαρές».

Σιγή ιχθύος του σχολείου προς τους μαθητές

Αναφορικά με το περιστατικό, το σχολείο τηρεί σιγή ιχθύος προς τους μαθητές του, όπως υποστηρίζει η 15χρονη μαθήτρια.

«Δεν συζητείται τίποτα για το συμβάν μέσα στο σχολείο. Πέραν από συζητήσεις που αρχίσαμε οι ίδιοι οι μαθητές, δεν ήρθε κάποιος καθηγητής με τη θέλησή του να μας μιλήσει για το συμβάν».

Όπως λέει η μαθήτρια, περιστατικά βίας έχουν αναφερθεί και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί μέριμνα: «Έχουν περιγραφεί συμβάντα με μαχαίρια και τέτοια και δεν έγινε τίποτα».

Συνελήφθησαν τέσσερις μαθητές για το περιστατικό

Υπενθυμίζουμε πως η Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις για το περιστατικό βίας κατά μαθητή του Αρσακείου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές και βραδινές ώρες της 1-4-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Εκτός των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 15χρονων ημεδαπών, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, άπαντες οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι προέβησαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος συνομήλικου τους, πρωινές ώρες της 31-3-2023 εντός ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος της Αττικής, διαρκούντος του σχολικού προγράμματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.»

Αρσάκειο για το bullying σε 15χρονο μαθητή: Θα γίνει ΕΔΕ και για ευθύνες εκπαιδευτικών

Το Αρσάκειο εξέδωσε ανακοίνωση για το πρωτοφανές περιστατικό bullying που σημειώθηκε, όταν έξι 15χρονοι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου έδεσαν συμμαθητή τους με πετονιά, τον εξύβρισαν και τον άφησαν μέσα στην αίθουσα.

Μεταξύ άλλων, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών και έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρσάκειο αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: politisonline.com