Σε κατάσταση συναγερμού η «Διαμαντίδειος Στέγη» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, Οίκος Ευγηρίας, όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 17 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι.

Όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, Ανατολή Δημητριάδου εξήγησε ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τον τακτικό έλεγχο που διενεργείται με διαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα και παρότι, σύμφωνα με την κυρία Δημητριάδου, στη συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων τα μέτρα τηρούνται σχολαστικά.

Γι’ αυτό άλλωστε, πρόσθεσε η ίδια, δεν υπήρξε κανένα κρούσμα μέχρι σήμερα, ούτε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, την Άνοιξη.

Διαμαντίδειος Στέγη

Οι ηλικιωμένοι οι οποίοι βρέθηκαν προχτές θετικοί έχουν μεταφερθεί σε μια πτέρυγα της Διαμαντίδειου Στέγης η οποία -ελλείψει κλινών στα νοσοκομεία της πόλης- έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε χώρο νοσηλείας τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με τους υπόλοιπους 33 φιλοξενούμενους του γηροκομείου για τους οποίους δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά τους.

Οι τρεις εργαζόμενο, οι οποίοι επίσης βρέθηκαν θετικοί, έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους και δεν αντιμετωπίσουν βαριά συμπτώματα, ή άλλα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, οι υπεύθυνοι της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων και της Διαμαντίδειου Στέγης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να ακολουθούν οδηγίες για την τήρηση των μέτρων αλλά και για τη φροντίδα των ασθενών.

Πηγή: politisonline.com