Οι οικείοι και συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα προκειμένου να ενημερωθούν για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

  • 2410683175 (διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας)
  • 2410683176 (διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας)

Στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε κοινή ενημέρωση με την Πυροσβεστική. Επισημαίνεται ότι για την οριστική αναγνώριση των νεκρών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ανέφερε ότι η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού παραμένει σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή, οι προσπάθειες έρευνας των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανασηκωθεί με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών παραμένει στους 32, ενώ για νοσηλεία παραμένουν στα νοσοκομεία παραμένουν 53 (στους 85 ανέρχονται οι τραυματίες, από τους οποίους 53 παραμένουν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει).

Πηγή: politisonline.com