Αδιευκρίνιστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα αίτια της σύγκρουσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «ΕΦΕΣΟΣ» με τουρκικό αλιευτικό σκάφος, 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της τουρκικής πόλης Μερσίνη, που είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι τέσσερις άνθρωποι, που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος, το οποίο μετά τη σύγκρουση 6 λεπτά πριν από τις 10 το πρωί της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου, αναποδογύρισε. Οι άτυχοι αλιείς, αγνοούνταν έκτοτε.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 13 Έλληνες, ενώ στο αλιευτικό σκάφος, που έχει αναποδογυρίσει, δεν έχει προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Τέσσερις σοροί ψαράδων έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το αναποδογυρισμένο αλιευτικό σκάφος που συγκρούστηκε το πρωί με το, υπό ελληνική σημαία, δεξαμενόπλοιο «΄Εφεσος» χωρητικότητας 165.730 τόνων στα ανοιχτά της τουρκικής πόλης Μερσίνη στα ‘Αδανα.

Η επιχείρηση διάσωσης στο σημείο από τις τουρκικές Αρχές συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι στο τουρκικό αλιευτικό.

Στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «ΕΦΕΣΟΣ», επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα. Εξ αυτών 13 ήταν Έλληνες, ενώ στο αλιευτικό σκάφος, που αναποδογύρισε, δεν έχει προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Τουρκικά ΜΜΕ πάντως, αναφέρουν ότι η σύγκρουση συνέβη 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά των Αδάνων, στη διάρκεια της νύχτας, και πως τελικά υπάρχει ακόμη ένας αγνοούμενος.

Πηγή: politisonline.com