Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην οικονομία, με πολλές οικογένειες να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πραγματικότητας είναι και μία οικογένεια από τη Ροδόπη.

Συγκεκριμένα, ένας ιδιωτικός υπάλληλος που έχει ως αντικείμενο τη διακοπή και την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πήγε να κόψει το ρεύμα σε σπίτι της περιοχής λόγω χρέους. Σύμφωνα με τον ίδιο, και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποκοπής, ο πατέρας βγήκε από το σπίτι και ζήτησε παράταση μιας ώρας, γιατί έκανε μάθημα το παιδί του με τηλεκπαίδευση.

Την αποκάλυψη έκανε μέσω μιας ανάρτησής του ο ιδιωτικός υπάλληλος Ευθύμης Παιδαράκης, σύμφωνα με το τοπικό μέσο xronos.gr

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Παιδαράκη:

«Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: ‘Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα Μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…’.

Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας χτυπήσει αλύπητα!».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, με τη συνδρομή συνανθρώπων μας συγκεντρώθηκε το αναγκαίο ποσό και προς το παρόν αποφεύχθηκε η αποκοπή του ρεύματος.

Πηγή: politisonline.com