Σύσσωμη  καταδίκη της τρομοκρατίας από όλους όσοι  παρέστησαν σήμερα στα εγκαίνια του κέντρου στήριξης των συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τρομοκρατία Κέντρο στήριξης των συγγενών θυμάτων

«Ποτέ ξανά» έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη στον «τοίχο μνήμης» του κέντρου, για τον αξέχαστο Παύλο Μπακογιαννη, σύζυγό της και πατέρα του σημερινού Δημάρχου Αθηναίων.

«Ως εδώ» ήταν το μήνυμα του γιου του Νίκου Μομφεράτου, «Ο Θάνος ζει στις καρδιές όλων μας» έλεγε η αφιέρωση του αδελφού του Θάνου Αξαρλιάν.

Τρομοκρατία Κέντρο στήριξης των συγγενών θυμάτων

Με δάκρυα στα μάτια εξήλθε από τον χώρο του γραφείου η χήρα του Γιώργου Βασιλάκη, υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που έχασε τη ζωή του από έκρηξη βόμβας στο υπουργείο.

Τρομοκρατία Κέντρο στήριξης των συγγενών θυμάτων

«Ήσουν καλός, άξιος και γλυκός», έγραψε στη μνήμη του ο υπουργός, ενώ η κόρη τού αστυνόμου Απόστολου Βέλλιου, ο οποίος έχασε επίσης τη ζωή του από τρομοκρατική επίθεση, μνημόνευσε τον πατέρα της με τη φράση: «Με δύναμη και την αγάπη που μας δίδαξες συνεχίζουμε πιστεύοντας στην ειρήνη».

Τρομοκρατία Κέντρο στήριξης των συγγενών θυμάτων

«Στη μνήμη εκείνων από το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που πρόσφεραν τη ζωή τους στην υπηρεσία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας» ήταν το μήνυμα του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος σε δηλώσεις του στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Τρομοκρατία Κέντρο στήριξης των συγγενών θυμάτων

«Μια τρομοκρατική πράξη είναι ένα γεγονός που επηρεάζει βαθιά τις ζωές των ανθρώπων» ανέφερε από την πλευρά της η πρεσβευτής της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ, που έγραψε στη μνήμη του Στέφεν Σόντερς πως η ίδρυση του κέντρου είναι σύμβολο τιμής και ελευθερίας, δηλαδή αξιών που πάντα θα νικούν την τρομοκρατία.

Τρομοκρατία Κέντρο στήριξης των συγγενών θυμάτων

«Σήμερα αποτίουμε τα οφειλόμενα. Πραγματοποιούμε τα εγκαίνια του Γραφείου Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας. Εδώ είναι ο χώρος τους, όπου θα είναι και ένας ανεξίτηλος τόπος μνήμης. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τοίχο μνήμης, στον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων γράφουν μια αφιέρωση για τον αδικοχαμένο άνθρωπό τους. Στηρίζουμε τις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατίας και επαναλαμβάνουμε ότι όποιος χάνεται από τόσο άδικες δολοφονικές ενέργειες, θα τιμάται από την πολιτεία. Με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα τρομοκρατίας στην πατρίδα μας», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πηγή Φωτογραφιών: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Πηγή: politisonline.com