Μια συνέντευξη που πραγματικά συγκλονίζει παραχώρησε οΔημήτρης Μοθωναίος στη Φαίη Σκορδά. Ο 37χρονος ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά για την προσωπική του τραυματική εμπειρία, που βίωσε στην ηλικία των έξι ετών από άτομο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, αναφέροντας ότι όταν το αποκάλυψε στους γονείς του εκείνοι δεν τον στήριξαν.

Όσα πέρασε ο ηθοποιός, ωστόσο, δεν σταματούν εκεί, αφού έχει βιώσει σωματική και σεξουαλική κακοποίηση και μεγαλύτερος ηλικιακά, όντας σε μία σχέση για περίπου 2 έτη.

Αρχίζοντας την αφήγησή του ο ηθοποιός είπε: «Δεν επιτρέπεται κανένας να χαλάει τα όνειρά μας» και συνέχισε:

«Θέλω να μιλήσω, ήθελα να μιλήσω σε σένα γιατί σε νιώθω πολύ κοντινό μου άνθρωπο. Ακούω πολλά πράγματα τα οποία με θυμώνουν. Αν εγώ βρω το θάρρος και θέλω απλώς να μιλήσω σε σένα, είναι δεκτό… Εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια πολύ δομημένη, με πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώσεις, οι γονείς μου έκαναν ό,τι μπορούσαν. Αλλά, όπως συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, υπήρχε πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία.

Το παιδί δεν κατανοεί αυτή την πράξη ως κακοποίηση. Είναι αδύναμη η ψυχή, όταν δεν έχει εκπαιδευτεί. Για πάρα πολλά χρόνια δεν το καταλάβαινα. Αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε στα 6, γινόταν κατά εξακολούθηση. Ένιωθα ότι ήταν ένας άνθρωπος που με αγαπούσε πάρα πολύ. Η τελευταία φορά που έγινε και πάγωσα…

Έκανα 11 χρόνια ψυχοθεραπεία για να «δουλέψω» αυτό που μου έχει συμβεί.

Αγνοούσα όλα αυτά τα περιστατικά και όταν έγινε κάτι πιο χειροπιαστό όταν ήμουν 26 χρονών και ήρθε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έκανε μια κίνηση που πια δεν μπορούσα να την αγνοήσω, τότε το σώμα μου ξύπνησε. Η σκέψη που έκανε το μυαλό μου είναι ότι αυτό συμβαίνει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν έγινε κάτι ολοκληρωμένο είναι γιατί αυτός ο άνθρωπος πάγωσε. Δεν καταλάβαινα τίποτα όταν ήμουν μικρός, έχω διάσπαρτες εικόνες.

Μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το “σύννεφο” που υπήρχε και με ακολούθησε στην πορεία μου. Δεν ξέρω αν η κακοποίηση καθόρισε τη σεξουαλικότητά μου. Στην ηλικία των 26 ετών κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε. Όταν τον αντιμετώπισα ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν. Για πάρα πολλά χρόνια φοβόμουν. Οι γονείς μου για δικούς τους λόγους από δική τους αδυναμία, δεν με στήριξαν, δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός. Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο, δεν θα συνέβαινε αυτό…», αποκάλυψε ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Οι περιπτώσεις των σχέσεων που προσέλκυα συνήθως ευνοούσαν εκ νέου την κακοποίηση

Ο Δημήτρης Μοθωναίος συνεχίζοντας την εξομολόγησή του στη Φαίη Σκορδά, ανέφερε: «Οι περιπτώσεις των σχέσεων που προσέλκυα συνήθως ευνοούσαν εκ νέου την κακοποίηση. Έκανα επίτηδες προσπάθειες αλλά δεν πετύχαιναν πάντα γιατί το τραύμα δεν είχε δουλευτεί. Θεωρούσα ότι δεν είμαι άξιος να έχω μια καλή σχέση. Υπήρξε μια σχέση που ήταν η κορωνίδα της κακοποίησης που έληξε με ένα τροχαίο ατύχημα. Ήταν κομβικό σημείο.

Νοσηλεύτηκα πάρα πολύ και κατάλαβα ότι πρέπει να γίνει δουλειά. Ήταν μια κακοποιητική σχέση που προέκυψε από μια συνεργασία στο θέατρο το 2008 και διήρκησε μέχρι το ατύχημα. Έφυγα μετά το ατύχημα όταν βρήκα μια μεγαλύτερη απόδειξη για τις υποψίες που είχα».

Στο τέλος ο ηθοποιός λόγω της συναισθηματικής φόρτισης δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ σε κλάματα ξέσπασαν ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά.

Πηγή: politisonline.com