Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενούς κορωνοϊου, που έφτασε λίγο πριν την διασωλήνωση και μόλις βγήκε από το νοσοκομείο. «Βουρκώνω όταν θυμάμαι πως με πήρε το ασθενοφόρο γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Περιγράφοντας τις ημέρες της ασθένειας της από τον κορωνοϊό η κα Κούτρα που συμπληρώνει σχεδόν ένα μήνα από την στιγμή που νόσησε (στις 26 Οκτωβρίου), σημείωσε πως νόσησε κατευθείαν και ήταν βαρύ για την ίδια και γι’ αυτό χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 14 ημέρες καθώς και οξυγόνο γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. «Ήμουν ένα βήμα πριν την διασωλήνωση… Είχα πολλούς πόνους στο στήθος και δεν μπορούσα να ανασάνω χωρίς οξυγόνο», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα».

Εξηγώντας τον τρόπο που κόλλησε τον ιό ανέφερε πως δεν κατάλαβε από πού ξεκίνησε. «Υποθέτω από τον χώρο εργασίας, παρόλο που έπαιρνα όλα τα μέτρα προφύλαξης», δήλωσε συγκεκριμένα.

Όπως η ίδια επεσήμανε η μητέρα της, η οποία εργάζεται ως νοσηλεύτρια, ήταν εκείνη που παρακάλεσε τους γιατρούς να καθυστερήσουν την διασωλήνωση. «Ήμουν σίγουρη ότι μπορεί να μην ξυπνούσα».

Ερωτηθείς αν έχει ακόμα τα συμπτώματα η ίδια σημείωσε πως ακόμα δεν έχει φύγει η πνευμονία, η κόπωση, ο πονοκέφαλος και ότι λαμβάνει ακόμα αγωγή.

«Όταν φλερτάρεις με τον θάνατο αναθεωρείς κάποια πράγματα μετά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για τους αρνητές του κορωνοϊού επεσήμανε πως «με εξοργίζουν, τέτοιοι άνθρωποι, με πήραν στο λαιμό τους γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα».

Πηγή: politisonline.com