Κλειστή έμεινε για αρκετή ώρα τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021  η οδός Μπουμπουλίνας από ηθοποιούς μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και εργαζόμενους στον οπτικοακουστικό χώρο, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση και άνοιξαν γιγάντιο πανό, ζητώντας την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

«Σήμερα υπάρχει μια αυθόρμητη προσέλευση έξω από το ΥΠΠΟ, ανθρώπων που ζητάμε την αξιοπρέπεια του χώρου μας, ζητάμε, όπως γράφει το τεράστιο πανό μας “Μενδώνη παραιτήσου”», δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, (ΠΟΘΑ) Κώστας Κεχαγιόγλου.

«Ζητάμε», συνέχισε ο ίδιος, «να υπάρχει υψηλή προστασία νομική και ηθική, για όσους αποφασίζουν να καταγγείλουν φαινόμενα καταχρηστικής συμπεριφοράς, κακοποιητικές πράξεις, όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει. Η υπουργός Πολιτισμού και ο πρωθυπουργός ολιγώρησαν».

Αποτέλεσμα εικόνας για Οδός Μπουμπουλίνας, υπουργείο Πολιτισμού, συγκέντρωση καλλιτεχνών, Ηθοποιοί, ΣΕΗ, Μπιμπίλας, ΠΟΙΑ, Μενδώνη Παραιτήσου

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας στον Εισαγγελέα για την υπόθεση καταγγελιών «σεξουαλικής βίας» στο θέατρο.

Ο κος Μπιμπίλας παρέδωσε στον δικαστικό λειτουργό στοιχεία που συγκέντρωσε και καταγγελίες που δέχθηκε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μετά το πέρας της κατάθεσής του, αποχώρησε, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, καθώς όπως είπε, η υπόθεση με κάθε σχετική συνδρομή του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, βρίσκεται  πλέον στα χέρια και την κρίση της Δικαιοσύνης.

Πηγή: politisonline.com