Συνεχίζονται οι αναταραχές στο Ιράν, με αρκετούς βουλευτές σήμερα (7/11) να ζητούν από το δικαστικό σώμα να «αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους δράστες των ταραχών».

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις αντιφρονούντων εδώ και χρόνια συμβαίνουν στο Ιράν από το περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξέσπασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά το θάνατο της νεαρής Ιρανής Μαχσά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

«Ζητάμε από το δικαστικό σώμα να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους δράστες αυτών των εγκλημάτων και όλους εκείνους που βοήθησαν στα εγκλήματα και προκάλεσαν ταραχές», ανέφεραν σήμερα σε δήλωσή τους 227 βουλευτές από το κοινοβούλιο του Ιράν των 290 εδρών, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι το Σάββατο είχαν χάσει τη ζωή τους 318 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων 49 ανήλικοι. Τριάντα οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν επίσης σκοτωθεί, πρόσθεσε.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τον περασμένο μήνα έκαναν λόγο πως περισσότερα από 46 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, σκοτώθηκαν. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν δώσει εκτίμηση για τον αριθμό των νεκρών.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και σήμερα σε πολλές πόλεις του Ιράν, σύμφωνα με ομάδες ακτιβιστών.

Πηγή: politisonline.com