243 πλέον οι νεκροί, θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς το πρωί της Τρίτης, κατέληξε ένας 69χρονος, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ.

Επτά ημέρες πριν από το κρίσιμο ορόσημο της 1ης Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση αποφάσισε μαζί με τους εκδρομείς να επαναφέρει και την ενημέρωση από το δίδυμο Χαρδαλιά-Τσιόδρα, από τις 18:00 σήμερα το απόγευμα.

Η επανεμφάνιση του καθηγητή σε σταθερή πλέον βάση, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, από κοινού με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, δείχνει ότι η κυβέρνηση, εκτός από τα μέτρα, ποντάρει πολλά στην πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Την ίδια ώρα, η καταγραφή των κρουσμάτων και η ιχνηλάτησή τους αποτελούν τον οδηγό για τις νέες περιοχές στις οποίες επιβάλλονται ή αίρονται περιοριστικά μέτρα.

Χθες αποφασίστηκε να εφαρμοστούν ειδικά μέτρα και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, που σημαίνει, εκτός των όσων ήδη ισχύουν, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης και απαγόρευση συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων.

Αντίθετα, σταδιακή χαλάρωση των μέτρων αποφασίστηκε για τον Πόρο, όπου άρθηκαν τα μέτρα ειδικού χαρακτήρα, ενώ παραμένει σε επιδημιολογική επιτήρηση.

Δεδομένου ότι τα κρούσματα παραμένουν σε τριψήφια νούμερα και η όποια επίπτωση των μέτρων δεν θα φανεί πριν από το τέλος του Αυγούστου, κρίθηκε επιβεβλημένη η επαναφορά της ενημέρωσης. Οπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όταν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα απουσιάζει, θα τον αναπληρώνει ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Παράλληλα, ανακοίνωσε νέα μέτρα για τη δυνατότητα επέκτασης της εξ αποστάσεως εργασίας.

Πηγή: politisonline.com