Στις 11 το πρωί συνεχίζεται η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που χθες είχε μία απρόσμενη εξέλιξη καθώς η πρόεδρος ουσιαστικά κάλεσε την εισαγγελέα Έδρας είτε να διευκρινίσει την ήδη υποβληθείσα πρόταση της για τις εκτίσεις των ποινών είτε να τη συμπληρώσει, αμφισβητώντας ευθέως την αξιοπιστία της εισαγγελικής πρότασης και την αλήθεια στην επιχειρηματολογία της.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα των ποινών -Στις 12 ανακοινώνει την απόφασή του το δικαστήριο | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Να προσκομιστούν όλα τα στοιχεία που αφορούν στην περίπτωση Λαγού

Παράλληλα η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο από την Εισαγγελία Εφετών τα βουλεύματα που αφορούν τον Γιάννη Λαγό προκειμένου να διαπιστωθεί αν καταγράφεται σε αυτά παραβίαση των όρων που του έχουν επιβληθεί, θέμα τεράστιας σημασίας για την κρίση του δικαστηρίου ως προς το αν θα αποφασίσει την έκτιση ή όχι της ποινής του ευρωβουλευτή.

Και αυτό ανεξάρτητα από το αν ζήτησε ή όχι ανασταλτικό στην έφεση ο ίδιος ο κ. Λαγός, που εν προκειμένω δεν ζήτησε, (καταγγέλλοντας μάλιστα το δικαστήριο και κατά δήλωσή του, μην αναγνωρίζοντάς το), αφού το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αυτεπάγγελτα για το θέμα αυτό.

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ωστόσο, πρότεινε αναστολή και για τον Γ. Λαγό.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι αναστολές των καταδικασθέντων - eretikos.gr

Δευτερολογίες

Η χθεσινή διαδικασία έκλεισε χωρίς να συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης, που αναμένεται να συνεχιστούν και πιθανότατα να ολοκληρωθούν σήμερα εκτός απροόπτου.

Η ώρα των αποφάσεων για την έκτιση των ποινών

Εφόσον η διαδικασία κινηθεί εντός αυτού του πλαισίου είναι πιθανό η απόφαση του δικαστηρίου για το αν και ποιοι καταδικασθέντες θα εκτίσουν τις ποινές τους να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών και έως αύριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020.

Το τέλος της Χρυσής Αυγής - Σήμερα ανοίγει ο δρόμος για τις φυλακές

Πρόεδρος της Έδρας: «Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους παρά τον κίνδυνο υποτροπής;»

Το βέβαιο είναι, όπως επισημαίνει η Τζούλη Βινιεράτου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως το δικαστήριο αναζητεί κάθε στοιχείο που θα το βοηθήσει να έχει ορθή κρίση για το ζήτημα αυτό, όπως άλλωστε φάνηκε και από όσα ειπώθηκαν μεταξύ της Προέδρου της Έδρας Μαρίας Λεπενιώτη και της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου χθες, τόσο για τα ποινικά μητρώα 11 καταδικασθέντων όσο και για τον Γιάννη Λαγό, που έχει φύγει στις Βρυξέλλες και τους περιοριστικούς όρους.

Ίσως η χθεσινή καταληκτική ερώτηση της Προέδρου «Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους (ανασταλτικό στην έφεση) παρά τον κίνδυνο υποτροπής;» προς την κ. Οικονόμου, να δηλώνει και τον προβληματισμό του Δικαστηρίου ως προς συγκεκριμένους καταδικασθέντες και το αν θα θεωρηθούν υπότροποι ή όχι.

Πηγή: politisonline.com