Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών παραπέμπεται ο Γιώργος Κιμούλης μετά τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα, η οποία αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί λεκτική και ψυχολογική βία από τον ηθοποιό.

Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων τόσο στην κοινωνία όσο και στον κόσμο του θεάτρου. Ενόψει της έκτασης που έλαβε το ζήτημα, αυτό απασχόλησε και το Σωματείο Ηθοποιών.

Στην ανακοίνωσή του, το ΣΕΗ σημείωνε από την Τετάρτη πως εξετάζει τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα και θα τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Όπως έγινε γνωστό από την εκπομπή «Ευτυχείτε», το ζήτημα τέθηκε στη συνεδρίαση του σωματείου της Παρασκευής.

Το σωματείο μπορεί να διαγράψει κάποιο μέλος του για αντισυναδελφική συμπεριφορά

«Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ένα συμβούλιο στο οποίο μπορεί να έρθεις ένας ηθοποιός να καταγγείλει, αλλά μπορεί και αυτεπάγγελτα να ασχοληθεί με μια ιστορία που αφορά σε μέλη του», ανέφερε στο OPEN ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

«Το καταστατικό του σωματείου μας λέει ότι όταν υπάρχει αντισυναδελφική συμπεριφορά μπορείς, εφόσον συσταθεί το Πειθαρχικό και εφόσον έρθουν τα διαπληκτιζόμενα μέλη και μιλήσουν σε αυτό, να διαγράψει κάποιο μέλος του», υπογράμμισε ο ηθοποιός.

«Έχοντας λάβει υπ’ όψιν τις σοβαρότατες καταγγελίες που έχουν γίνει από το μέλος μας Ζέτα Δούκα και των συναδέλφων που ακολούθησαν εναντίον του έτερου μέλους μας Γιώργου Κιμούλη, σας ενημερώνουμε πως το ΣΕΗ, αφού τηρήσει ως θεσμικό όργανο τις προβλεπόμενες σωματειακές διαδικασίες, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση τόσο για το θέμα αυτό καθαυτό όσο και για τη γενικότερη δράση και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για το ζήτημα, μετά και τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτήν την Παρασκευή 29/1/2020.

Ως τότε, δημοσιεύουμε το ψήφισμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου που το Διοικητικό Συμβούλιο είχε ήδη ετοιμάσει (την περασμένη Κυριακή) και δηλώνουμε τη στήριξή μας σε όλα τα μέλη, αλλά και κάθε έναν άνθρωπο που σπάει τη σιωπή».

Πηγή: politisonline.com