Ο Κινγκ, 87 ετών, νοσηλεύτηκε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες για περισσότερο από μία εβδομάδα, ενώ τα συμπτώματα που παρουσίασε ξεκίνησαν με φρικτό πονοκέφαλο.

Λόγω πρωτοκόλλων στο νοσοκομείο, οι τρεις γιοι του δεν μπόρεσαν να τον επισκεφτούν.

Ο Λάρι Κινγκ ο οποίος έχει διαβήτη τύπου 2, έχει αντιμετωπίσει μια σειρά ιατρικών προβλημάτων τα τελευταία χρόνια, όπως αρκετές καρδιακές προσβολές, ενώ σχετικά πρόσφατα υπεβλήθη και σε χειρουργική επέμβαση.

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο θρυλικός δημοσιογράφος, Λάρι Κινγκ | Fortunegreece.com

Ο θρυλικός Λάρι Κινγκ και τα ιατρικά προβλήματα 

Τα ιατρικά προβλήματα που παρουσίασε, σύμφωνα με το CNN, ήταν το κίνητρο για να ιδρύσει το το ”Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Λάρι Κινγκ”, ένα μη κερδοσκοπικό σκοπό που στοχεύει να βοηθήσει όσους δεν έχουν ασφάλεια υγείας και τους να παρέχουν ιατρική περίθαλψη.

Ο Κινγκ παρουσίαζε το “Larry King Live” του CNN επί 25 χρόνια, φιλοξενώντας υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ, διασημότητες, αθλητές, αστέρες του κινηματογράφου και καθημερινούς ανθρώπους.

Με Covid-19 και ο θρυλικός δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ - Νέα Πτολεμαΐδας

Εμβληματικές συνεντεύξεις και 6.000 εκπομπές 

Αποσύρθηκε το 2010 μετά από 6.000 εκπομπές αλλά δεν μπόρεσε να μείνει μακριά από την τηλεόραση. Το 2012, έγινε ο οικοδεσπότης του “Larry King Now”, στο ψηφιακό συνδρομητικό Ora TV, ένα ψηφιακό δίκτυο του οποίου είναι συνιδρυτής με τον μεξικανό μεγιστάνα Κάρλος Σιμ, σύμφωνα με το Forbes.

Πέρυσι, δύο από τα ενήλικα παιδιά του Κινγ πέθαναν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ο γιος του, ο 65χρονος Άντι Κινγκ, πέθανε από καρδιακή προσβολή στα τέλη Ιουλίου, και ακολούθησε η 52χρονη κόρη του Τσάια, η οποία πέθανε τον Αύγουστο λίγο αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα.

Ο Κινγ έχει 2,4 εκατομμύρια ακόλουθους το Twitter. Το πιο πρόσφατο tweet του ήταν στις 26 Νοεμβρίου, με ευχές για την ημέρα των Ευχαριστιών.

Πηγή: CNN

Πηγή: politisonline.com