Το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι επισκέφθηκε νωρίτερα ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε μαζί με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Κλούγκε συνομίλησε με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να εμβολιαστούν και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που εξελίσσεται η Επιχείρηση «Ελευθερία». Τόνισε ότι «τα εμβόλια σώζουν ζωές» και επισήμανε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος του τούνελ, για αυτό και πρέπει να αντέξουμε λίγο ακόμα, αλλά και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον».

Τέλος, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και την ελληνική Κυβέρνηση «για την ιστορική στιγμή που ζήσαμε χθες, την ίδρυση ενός νέου Γραφείου, το οποίο θα έχει έδρα την Αθήνα και αντικείμενο την ποιότητα της φροντίδας για όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της λεκάνης της Μεσογείου».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η Επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά πολύ καλά και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους σε αυτή, οι οποίοι προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, υπηρετώντας έναν ανώτερο σκοπό, αυτόν της Δημόσιας Υγείας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ως ελληνική Πολιτεία, ότι θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε με αυτούς και ακόμα πιο αυξημένους ρυθμούς, με τις ποσότητες εμβολίων που έρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή μας προσπάθεια, με ασφάλεια και με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να έχουμε φτάσει σε μία επιστροφή, σε μια μερική, στην αρχή, και μετά ολική κανονικότητα. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι η κοινωνία, ο κόσμος θέλει και πρέπει σιγά-σιγά να ξαναπάρει τη ζωή του πίσω», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Νωρίτερα το πρωί, οι κ.κ. Κικίλιας και Κλούγκε, μαζί με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα, επισκέφθηκαν την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών Τρίτων Χωρών, στον Ελαιώνα.

Οι δηλώσεις των κ.κ. Κικίλια και Κλούγκε

Β. Κικίλιας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ξεναγήσουμε τον Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τον Dr. Χανς Κλούγκε στο Μέγα εμβολιαστικό κέντρο, έτσι ώστε να μπορέσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του να έχουν προσωπική εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο προχωρούν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα «Ελευθερία» είναι μια τεράστια υγειονομική επιχείρηση καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα. Προχωράει πολύ καλά, συνδυάζοντας τις νέες τεχνολογίες και τη ψηφιακή τεχνολογία με την εξαιρετική προσπάθεια των υγειονομικών μας από όπου και αν προέρχονται και των εργαζομένων σε Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία και Μέγα εμβολιαστικά κέντρα, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και υπηρετώντας έναν ανώτερο σκοπό, αυτόν της Δημόσιας Υγείας, στις προσπάθειες να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας και έτσι να τους προστατεύσουμε από αυτήν την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, την πανδημία την οποία βιώνει όλος ο πλανήτης τον τελευταίο χρόνο.

Θέλω δημοσίως να ξαναευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στο πρόσωπο της Διοικήτριας του Κέντρου και του Γενικού Γραμματέα, του Μάριου Θεμιστοκλέους, που είναι υπεύθυνος του προγράμματος «Ελευθερία», για την προσπάθεια που κάνουν και για την αντιμετώπιση και αξιοπρέπεια με την οποία υποδέχονται και συμπεριφέρονται στους συμπολίτες μας, ειδικά στους πιο μεγάλους σε ηλικία και στις ευάλωτες ομάδες.

Είμαστε πεπεισμένοι ως ελληνική Πολιτεία, ότι θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε με αυτούς και ακόμα πιο αυξημένους ρυθμούς, με τις ποσότητες εμβολίων που έρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή μας προσπάθεια, πάνω από όλα με ασφάλεια και με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να έχουμε φτάσει σε μία επιστροφή, σε μια μερική, στην αρχή, και μετά ολική κανονικότητα. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι η κοινωνία, ο κόσμος θέλει και πρέπει σιγά-σιγά να ξαναπάρει τη ζωή του πίσω».

Χανς Κλούγκε: «Ευχαριστώ πολύ. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα κυρίως και πρωτίστως να συγχαρώ τον Υπουργό, τον κύριο Κικίλια, το Γενικό Γραμματέα, κύριo Μάριο Θεμιστοκλέους, όλους τους εργαζομένους από όλους τους φορείς, οι οποίοι εργάζονται πολύ αποτελεσματικά σε αυτή την πολύ επιτυχημένη εμβολιαστική καμπάνια. Τα εμβόλια σώζουν ζωές. Πρέπει πραγματικά, λοιπόν, να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό σε όλη την Ευρώπη για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Όπως δήλωσε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, πρέπει να φροντίζουμε τον πλησίον μας, όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και τον πλησίον μας.

Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος που άκουσα τον κύριο Υπουργό και τον κύριο Γενικό Γραμματέα να λένε ότι πολύ σύντομα θα επιταχυνθεί η πορεία του εμβολιασμού, μάλιστα ο ρυθμός της μπορεί μέχρι και να διπλασιαστεί.

Μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με ανθρώπους που βρίσκονται εδώ για να εμβολιαστούν και με πολίτες που μόλις εμβολιάστηκαν. Έτσι είχα την ευκαιρία να δω την αλήθεια με τα ίδια μου τα μάτια. Και πραγματικά όλοι οι άνθρωποι ήταν πολύ χαρούμενοι, έδιναν συγχαρητήρια. Μάλιστα, έδιναν συγχαρητήρια και για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που σου δίνει την δυνατότητα να κλείσεις ραντεβού.

Σύντομα θα γιορτάσουμε το Πάσχα. Σας εύχομαι να γιορτάσετε με ασφάλεια. Φοράμε τη μάσκα, κρατάμε τις αποστάσεις, πλένουμε τα χέρια και αερίζουμε καλά το χώρο. Βλέπουμε το φως στο τέλος του τούνελ. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος αυτού του τούνελ, για αυτό και πρέπει να αντέξουμε λίγο ακόμα, αλλά και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό διότι η Ελλάδα επιδεικνύει διεθνή αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα κάνει προσπάθειες και συνηγορεί υπέρ της βοήθειας προς άλλες χώρες, κάτι πολύ σημαντικό.

Τώρα θα μεταβούμε με τον κύριο Υπουργό στη συνάντηση με τον κύριο Πρωθυπουργό, τον κύριο Μητσοτάκη. Θα τον ενημερώσω για τις πολύ θετικές εντυπώσεις μου από όσα είδα στο εμβολιαστικό κέντρο. Και επίσης θα τον ενημερώσω σχετικά με τη νέα διευρυμένη μας συνεργασία, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της Ψυχικής Υγείας αλλά και της πρόληψης στη Δημόσια Υγεία.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό και την Κυβέρνηση για μία ιστορική στιγμή που ζήσαμε χθες. Χθες, λοιπόν, υπογράψαμε τη συμφωνία για την ίδρυση ενός νέου Γραφείου, το οποίο θα έχει έδρα την Αθήνα και αντικείμενο την ποιότητα της φροντίδας για όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της λεκάνης της Μεσογείου. Σας εύχομαι να είστε δυνατοί και γεροί. Ευχαριστώ».

Πηγή: politisonline.com