Σε ανακοίνωση ο οργανισμός υπογραμμίζει ότι αυτή την στιγμή επικεντρώνεται στο άνοιγμα των νέων προορισμών που ξεκινούν τώρα με τη μέγιστη ασφάλεια για τους ταξιδιώτες σε Βαλεαρίδες, Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Κροατία: «Ο όμιλος εκτιμά ως θετική την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανοίξει σύντομα τα ταξίδια σε χώρες εκτός Ε.Ε.. Πρόκειται για μία σωστή κίνηση που αντανακλά τη ζήτηση από πολλούς ταξιδιώτες να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο σε χώρες με υψηλή ζήτηση όπως η Τουρκία ή το Μαρόκο.»

Βαλεαρίδες, Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία και Κροατία είναι οι επόμενοι προορισμοί που εντάσσονται τώρα στο πρόγραμμα του οργανισμού όπως αναφέρει το newmoney.gr (Στεφανία Σούκη), ο οποίος μετά την επανέναρξη του προγράμματός του αρχικά στη Γερμανία και την Αυστρία μέσα στο Μάιο, ήδη κάνει τον πρώτο απολογισμό από την επανεκκίνηση που έγινε στα μέσα Ιουνίου στη Μαγιόρκα: «Στόχος των ισπανικών αρχών αλλά και της TUI ήταν να εφαρμόσουν στην πράξη, κατά το βέλτιστο δυνατό, τους κανόνες ασφαλείας και να αξιολογήσουν εν συνεχεία της αποδοχή τους από τους επισκέπτες. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι πελάτες έχουν αποδεχθεί και εφαρμόζουν πλήρως τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των πτήσεων και στα ξενοδοχεία, ωστόσο λεπτομέρειες σχετικά με τα πρώτα αυτά πιλοτικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστές μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Οι αγορές επανεκκίνησης της TUI – “Βομβαρδισμός” δρομολογίων

Γερμανία: Ως ο πρώτος Τ.Ο., η TUI Deutschland ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της στις 15 Ιουνίου, με δύο πτήσεις από το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη προς τη Μαγιόρκα και έκτοτε έχει προγραμματίσει 40 επιπλέον πτήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Τον Ιούλιο σχεδιάζει να εκτελέσει 1.500 πτήσεις, κυρίως προς τις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία. Τα Κανάρια Νησιά θα ξεκινήσουν και πάλι από την 1η Ιουλίου.

Αυστρία: Η πρώτη πτήση της TUI Austria θα απογειωθεί από τη Βιέννη στις 3 Ιουλίου, με προορισμό την Κρήτη. Τον Ιούλιο, προγραμματίζονται 60 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις με έμφαση στα ελληνικά νησιά.

Ελβετία: Η TUI Suisse ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της στις 18 Ιουνίου, με την πρώτη πτήση από τη Ζυρίχη προς το Φάρο Πορτογαλίας και στις 29 Ιουνίου προς τη Λάρνακα. Τις επόμενες εβδομάδες, οι αναχωρήσεις προγραμματίζονται με έμφαση στις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα και τις Καναρίους Νήσους.

Πολωνία: Η TUI Poland ξεκινά τη λειτουργία της στη Μαγιόρκα και την Κρήτη από την 1η Ιουλίου και στη συνέχεια θα προσθέσει σύντομα τη Βουλγαρία και τα ελληνικά νησιά στο χαρτοφυλάκιό της. Η TUI Poland έχει μεταφέρει ολόκληρη την εξυπηρέτηση πελατών της ψηφιακά, παρέχοντας σε όλους τους πελάτες της πλήρως ψηφιακή υποστήριξη 24/7 μέσω σχετικής εφαρμογής.

Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία: Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της TUI, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, ξεκινά εκ νέου τις δραστηριότητές της από τις 11 Ιουλίου, με τις πρώτες πτήσεις να αναχωρούν από το Λονδίνο Gatwick προς την Ίμπιζα και από το Μπέρμιγχαμ προς την Πάλμα. Θα εκτελεί 44 πτήσεις την εβδομάδα σε 8 προορισμούς μεταξύ 11 και 24 Ιουλίου, ενώ θα αυξήσει τους προορισμούς σε 19 από τις 25 Ιουλίου, αυξάνοντας επίσης τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων από τον Αύγουστο.

Σουηδία: Η Σουηδία ανοίγει τα σύνορά της για ταξίδια αναψυχής στις 30 Ιουνίου. Λίγες μέρες αργότερα, οι πρώτοι Σουηδοί θα πετάξουν προς Ρόδο με πτήσεις της TUI. Τις επόμενες εβδομάδες, θα ξεκινήσει πάλι η τακτική δραστηριότητα προς τις χώρες Schengen, με τους περισσότερους τουρίστες να επιλέγουν παραδοσιακά να ταξιδέψουν στην Ισπανία και την Ελλάδα.

Νορβηγία: Η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ανοίξουν τα σύνορά της για τους πολίτες της σε πολλές χώρες Schengen στις 15 Ιουλίου. Η TUI αναμένει ότι οι πρώτοι Νορβηγοί πελάτες της TUI θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του Όσλο Gardermoen την ίδια εβδομάδα προς την Κρήτη.

Δανία: Τα σύνορα της χώρας έχουν ανοίξει προς τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στις 27 Ιουνίου. Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, η πρώτη πτήση με Δανούς τουρίστες θα απογειωθεί από την Κοπεγχάγη για την Κρήτη. Στη συνέχεια, η Δανία θα αρχίσει να προσφέρει πτήσεις και πάλι σε χώρες όπως η Ισπανία και η Κύπρος, ύστερα από την αύξηση της ζήτησης.

Φινλανδία: Η Φινλανδία άρει τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για έναν αυξανόμενο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών από τις 13 Ιουλίου και μετά. Η ζήτηση για ταξίδια το καλοκαίρι είναι υψηλή. Έτσι, η πρώτη πτήση από το Ελσίνκι προς την Κρήτη θα ξεκινήσει εκείνη την εβδομάδα, με εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κρήτη και Ρόδο.

Βέλγιο: Στις 20 Ιουνίου, η TUI fly Belgium πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση από τις Βρυξέλλες προς το Ντουμπρόβνικ. Από την 1η Ιουλίου και μετά, ο βελγικός Τ.Ο. θα παρέχει στο πρόγραμμά του Ισπανία και Ελλάδα. Η TUI fly Belgium θα αυξήσει σταδιακά τις δραστηριότητές της και από τις 24 Ιουλίου, η εταιρεία θα λειτουργήσει πλήρως το πρόγραμμά της, με 219 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 72 προορισμούς.

Ολλανδία: Η TUI Netherlands θα λειτουργήσει ξανά από την 1η Ιουλίου, με την πρώτη πτήση να δρομολογείται από το Άμστερνταμ προς τη Μαγιόρκα, ακολουθούμενη από πτήσεις προς Γκραν Κανάρια, Τενερίφη, Ίμπιζα και πολλά ελληνικά νησιά αργότερα εκείνη την εβδομάδα. Από τα μέσα Ιουλίου και μετά, προγραμματίζονται πτήσεις προς Κύπρο και Βουλγαρία. Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι θα αυξηθεί σε περισσότερες από 200 πτήσεις σε 30 προορισμούς. Στις 2 Ιουλίου, η πρώτη πτήση μεγάλων αποστάσεων της TUI Netherlands, μετά το lockdown, πετά από την Ολλανδία στο νησί Κουρακάο των Ολλανδικών Αντιλλών, ακολουθούμενη από πρόσθετες πτήσεις προς Μπονέρ και την Αρούμπα την επόμενη εβδομάδα.

Γαλλία: Η TUI France θα επικεντρωθεί στις βασικά εμπορικά σήματα του ομίλου, “Club Marmara” και “Club Lookéa” και στο κύριο εμπορικό της brand, “Nouvelles Frontières”. Περίπου 40 κλαμπ θα ανοίξουν τις πόρτες τους από την 1η Ιουλίου, σε Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία. Η κύρια καλοκαιρινή σεζόν στη Γαλλία ξεκινά μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, με το άνοιγμα πάνω από το 50% της προσφοράς των βασικών σημάτων της εταιρείας.

Πηγή: politisonline.com