Το αστυνομικό τμήμα της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ ζητάει από τους κατοίκους να μην ρίχνουν πυροβολισμούς στο ύποπτο κινεζικό μπαλόνι κατασκοπείας.

Το αστυνομικό τμήμα της Γκαστόνια στη Βόρεια Καρολίνα ζητά από τους κατοίκους να μην καλέσουν την αστυνομία αν δουν το ύποπτο μπαλόνι και να αποφύγουν να το πυροβολήσουν.

«Αν το διαβόητο πλέον κινεζικό “μετεωρολογικό μπαλόνι” περάσει πάνω από την Γκαστόνια, παρακαλώ μην καλέσετε την αστυνομία για να το αναφέρετε», έγραψε το τμήμα στο Facebook.

Η αστυνομία υπενθύμισε επίσης στους κατοίκους ότι, «δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε ύψος 60 χιλιομέτρων για να το ελέγξει» και «είμαστε αρκετά σίγουροι ότι οι Ομοσπονδιακοί θα ήθελαν να μείνουμε έξω από αυτό».

ΗΠΑ: «Σας παρακαλούμε να μην το πυροβολείτε με τα πιστόλια σας», λέει η αστυνομία για το κινεζικό μπαλόνι

Το τμήμα έκλεισε την ανάρτηση προτρέποντας τους κατοίκους να μην το πυροβολήσουν. Ειδικότερα, έγραψε: «[…] και τέλος, σας παρακαλούμε να μην το πυροβολείτε με τα πιστόλια σας σε μια προσπάθεια να το ρίξετε μόνοι σας».

Εξάλλου, ο γερουσιαστής της Μοντάνα Steve Daines δήλωσε στο Fox News ότι έλαβε γνώση της ύπαρξης του μπαλονιού αφού το γραφείο του δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα από ψηφοφόρους που τον ρωτούσαν αν μπορούν να το πυροβολήσουν.

ΗΠΑ: Πολιτικοί ποζάρουν με όπλα στο Twitter -«Υπάρχει ένα μπαλόνι που πρέπει να τακτοποιηθεί;»

Ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter:

«Αν ο Τζο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του είναι πολύ αδύναμοι για να κάνουν το αυτονόητο και να καταρρίψουν ένα εχθρικό αερόστατο παρακολούθησης, ίσως αφήσουμε τους καλούς ανθρώπους της Μοντάνα να κάνουν τη δουλειά τους… Φαντάζομαι ότι έχουν την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να το κάνουν μόνοι τους».

Η KAK Industry, μια εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων πυροβόλων όπλων, προσέφερε ένα όπλο «κερασμένο» σε όποιον ρίξει το μπαλόνι.

Ο γερουσιαστής του Οχάιο J.D. Vance ανέβασε στο Twitter μια εικόνα του εαυτού του να κοιτάζει τον ουρανό ενώ ποζάρει με ένα τουφέκι.

Η υποψήφια κυβερνήτης της Αριζόνα Kari Lake ανέβασε στο Twitter μια εικόνα της να κρατάει ένα τουφέκι με τη λεζάντα: «Μου είπαν ότι υπάρχει ένα μπαλόνι που πρέπει να τακτοποιηθεί;»

Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ryan Zinke έγραψε: «Πυροβολήστε το. Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι είναι ξεκάθαρη πρόκληση. Στη Μοντάνα δεν σκύβουμε το κεφάλι. Το καταρρίπτουμε. Πυροβολήστε το».

Ο ίδιος, σε νεότερο tweet, έγραψε: «Θα τραβούσα τη σκανδάλη αν με άφηναν».

Πάντως, το στρατιωτικό ειδησεογραφικό μέσο Task & Purpose εξέδωσε μια «ενημέρωση για την ασφάλεια» στο Twitter. «Μην πυροβολείτε το μπαλόνι. Είναι πολύ ψηλά. Δεν θα το πετύχετε».

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν το ύποπτο κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μοντάνα και πιστεύεται ότι κινείται προς τα ανατολικά. Η Κίνα έχει δηλώσει ότι πρόκειται για ερευνητικό αερόπλοιο, κυρίως για μετεωρολογικές μελέτες. Αργότερα, βρέθηκε και δεύτερο μπαλόνι, στη Λατινική Αμερική. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, έπειτα από τον εντοπισμό του κινεζικού μπαλονιού, ακύρωσε επίσκεψη στην Κίνα.

Πηγή: politisonline.com