Αύριο δε Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, ανοίγει το βιβλίο προσφορών. BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Εθνική Τράπεζα, θα «τρέξουν» την έκδοση.

Η εντολή του ΟΔΔΗΧ

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έδωσε σχετική εντολή στις τράπεζες BNP Paribas, Goldman Sachs Europe, HSBC, JP Morgan και Εθνική Τράπεζα να προχωρήσουν στην κοινοπρατική έκδοση του ομολόγου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός απροόπτου το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αύριο, ενώ μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΚΤ καθώς και τη σημαντική πτώση των ελληνικών αποδόσεων που έχει σημειωθεί μετά το sell-off, η ζήτηση αναμένεται να είναι ισχυρή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΟΔΔΗΧ έχει στόχο να προχωρά σε εκδόσεις οι οποίες έχουν ρευστότητα, έτσι ώστε να κτίζεται μία υγιής καμπύλη, με την τελευταία έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου τον Ιανουάριο να διαμορφώνεται στα 3,5 δισ. ευρώ.

Το hashtag «καλορίζικο» του Αλέξη Πατέλη

Με το hashtag #kaloriziko ανακοίνωσε -και καλωσόρισε- στο Twitter την απόφαση για την έκδοση του τίτλου ο Αλέξης Πατέλης, διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Πηγή: politisonline.com