Στην κυκλοφορία δόθηκε ξανά, γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, η Γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη κι ενώ προηγήθηκε η τέλεση αγιασμού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία αποκλειστικά για οχήματα κάτω των 3,5 τόνων και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτική Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, μετά τη σύσκεψη με τους εμπλεκομένους φορείς, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί προκειμένου να αποφευχθεί η διέλευση φορτηγών και οχημάτων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δείτε βίντεο από το KozaniMedia:

Η Γέφυρα παρέμεινε κλειστή από τις 17 Μαρτίου, οπότε και είχαν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα στην στατικότητά της.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος των βελτιωτικών εργασιών έχει ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ, ενώ σε ότι αφορά στις τοπικές κοινωνίες που υπέστησαν ζημιά από το κλείσιμο της γέφυρας, ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε ότι καταγράφεται για να μπορέσει να υπάρξει ένα πλαίσιο διεκδικήσεων.

Όπως εκτίμησαν ειδικοί επιστήμονες, «τρεις σοβαροί λόγοι που μας οδήγησαν να πάρουμε την απόφαση για το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων για τη διέλευση των οχημάτων ακόμα και των μικρών επιβατικών, είναι πρώτον, η ύπαρξη μιας μεγάλης ρωγμής στο σημείο στήριξης του προβόλου με το κατάστρωμα της γέφυρας στην τέταρτη κολόνα της γέφυρας των Σερβίων από την Κοζάνη προς τα Σέρβια. Ο δεύτερος λόγος είναι ο μεγάλος βαθμός οξείδωσης δύο ισχυρών τενόντων που κρατούσαν στην οριζόντια θέση τον πρόβολο της κολόνας αυτής, πάνω στον οποίο στηρίζονταν το κατάστρωμα βάρους 500 τόνων. Ο τρίτος λόγος είναι ότι μετά την εγκατάσταση ειδικών καταγραφικών οργάνων, ρωγμώμετρων για την ακρίβεια, μετρούσαμε για δύο συνεχόμενα 24ωρα διεύρυνση της μεγάλης ρωγμής».

Πηγή: politisonline.com