Ενώπιον του Εισαγγελέα προσήλθε στις 09:30 το πρωί, σήμερα Τετάρτη, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου των Ηθοποιών (ΣΕΗ) Πασχάλης Τσαρούχας, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας, για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του θεατρικού χώρου που έχουν καταγγελθεί στο πλαίσιο έρευνας του Πειθαρχικού Συμβουλίου, του ΣΕΗ.

Ο κος Τσαρούχας αναμένεται να παραδώσει στον Εισαγγελέα κο Κώστα Σπυρόπουλο ολόκληρο το υλικό που έχει συλλέξει το Πειθαρχικό Όργανο του Σωματείου Ηθοποιών για περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου σε βάρος συναδέλφων τους ή άλλων προσώπων.

Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που θα παραδοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σε σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως, ως προς τους χρόνους παραγραφής αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων.

Σαφέστατα ωστόσο υπάρχει και πλήθος σοβαρών καταγγελιών ανάμεσά τους.

Μεταξύ των φακέλων, που αναμένεται να παραδοθούν από τον Πασχάλη Τσαρούχα σήμερα Τετάρτη, θα είναι και κάποιοι που αφορούν στην υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, η απολογία του οποίου ενώπιον της ανακρίτριας, εκκρεμεί.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, θα παρουσιαστούν στην Ανακρίτρια  στις 12:00 σήμερα, όπως έχει ορισθεί και θα αιτηθούν παράταση, έως αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, για την απολογία του κατηγορουμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Πηγή: politisonline.com