Η Ολγα Γεροβασίλη Αποφασίζει να Μην Καταθέσει Υποψηφιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Ολγα Γεροβασίλη Αποφασίζει να Μην Καταθέσει Υποψηφιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Ολγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε χθες την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στον «γύρο του θανάτου» του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και το σκέφτηκε αρκετές φορές, τελικά επέλεξε να μη συμμετάσχει. Είναι κατανοητό ότι ο καθένας αναλογίζεται τις δυνάμεις του και αποφασίζει πώς θα προχωρήσει. Ετσι, η Γεροβασίλη, αναγνωρίζοντας τις δικές της δυνατότητες, προτίμησε να προτείνει τον Σωκράτη Φάμελλο για να αναμετρηθεί με την αντίπαλη πλευρά. Σε περίπτωση ήττας του, θα παραμείνει αλώβητη, ετοιμάζοντας τη δική της ηγεσία στο νέο σχήμα που μπορεί να προκύψει από μια τυχόν διάσπαση.

Ωστόσο, η δήλωση της Γεροβασίλη στο κανάλι ΑΝΤ1 ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχει ένας οργανωμένος στρατός δολοφονίας χαρακτήρων» είναι εξόχως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική. Αν και η ίδια φαίνεται να το ανακάλυψε πρόσφατα, αυτή η συμπεριφορά υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια, με πολλούς άλλους πολιτικούς να έχουν αποτελέσει θύματα αυτού του μηχανισμού.

Πριν από λίγο καιρό, σε μια άλλη της αναφορά, η Γεροβασίλη εξέφρασε τη «μεγάλη της επιθυμία» για τη δημιουργία μιας ενιαίας Κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ, με τον Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής. Με αυτές τις δηλώσεις, προκαλεί την απορία αν προγραμματίζει ή όχι την πολιτική της στρατηγική.

Στο μεταξύ, η ημέρα είναι γεμάτη γεγονότα, με την απονομή του Βραβείου Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» 2024 στον Αλέξη Τσίπρα, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Εβερτ». Το βραβείο αυτό απονέμεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών και η ΜΚΟ που διοργανώνει την εκδήλωση έχει προσκαλέσει και άλλους αξιωματούχους. Επιπλέον, ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν, αν και οι προσδοκίες για την επανεκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό είναι περιορισμένες.

Απόψε, θα πραγματοποιηθεί και το debate για τις υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια και προσεκτική οργάνωση, σε αντίθεση με τις εξελίξεις που παρατηρούνται στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι υποψήφιοι θα είναι τοποθετημένοι ανά τριάδες και όλοι θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν στις ερωτήσεις.

Πηγή: tanea.gr