Στη ΜΕΘ Παίδων εισήχθη εσπευσμένα 9χρονο παιδί με κορωνοϊό από το ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης. Το παιδί είχε εισαχθεί αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μαζί με έναν ακόμα 13χρονο  από το ίδιο Ίδρυμα, ο οποίος ωστόσο ανάρρωσε και έλαβε εξιτήριο.

Ο 9χρονος εμφάνισε αστάθεια για αυτό και εισήχθη στη Μονάδα επισημαίνει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Γαβριήλ Δημητρίου, ωστόσο παρουσιάζει βελτίωση και αναμένεται να εξέλθει. Χθες, σύμφωνα με το thebest, στην κλινική με κορωνοϊό νοσηλεύονταν 5 παιδιά- έφηβοι ενώ σήμερα τρία.

Η 15χρονη που εισήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, ένας 14χρονος, μια 14χρονη αλλά και ένας 6χρονος στα ύποπτα με εικόνα πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου στα παιδιά, όπως επισημαίνει ο κ. Δημητρίου.

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdwon και το πρώτο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα, στην Πάτρα δεν είχαν προκύψει νοσηλείες παιδιών σε αντίθεση με το τελευταίο διάστημα, ιδίως από τον Νοέμβριο και μετά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε προ ημερών ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του ΠΓΝΠ μιλώντας στο thebest.gr από το τέλος Οκτωβρίου στο ΠΓΝΠ, στην παιδιατρική, έχουν νοσηλευτεί με κορωνοϊό, 20 παιδιά, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευτεί 380 ύποπτα περιστατικά.

Επίσης, από το καλοκαίρι και μέχρι πριν λίγες ημέρες είχαν διαγνωστεί στα ΤΕΠ 57 παιδιά θετικά στον ιό. Και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά, από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά.

Πηγή: politisonline.com