Σταθεροποίηση παρατηρείται στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία, αλλά υψηλός εξακολουθεί να είναι ο αριθμός των νεκρών.

Συγκεκριμένα, οι νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις υπολογίζονται σε 23.232, την ώρα που ακόμη 853 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία. Χθες τα κρούσματα ήταν 22.930, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 630. Η χώρα μετρά πλέον περισσότερους από 50.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Μείωση των κρουσμάτων στην Ιταλία

«Τα κρούσματα μειώνονται, όπως και αριθμός των θετικών στον ιό. Αλλά η αύξηση των θανάτων είναι αναμφίβολα μεγάλη», επεσήμανε ο Τζιάνι Ρέτσα, υπεύθυνος του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Yγείας.

Ο Ρέτσα σημείωσε επίσης ότι η μείωση των μολύνσεων αποδεικνύει ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση Κόντε είναι αποτελεσματικά. Υπενθύμισε ότι, δυστυχώς, ο τελευταίος αριθμός που μειώνεται, όταν υπάρχει αντιστροφή της αρνητικής τάσης, είναι εκείνος των θανάτων.

Στο 12,3% το ποσοστό θετικότητας

Το ποσοστό θετικότητας επί του συνόλου διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού υπολογίζεται σήμερα σε 12,3%, από 15,4% που ήταν τη Δευτέρα.

Στο επίκεντρο της πανδημίας σταθερά η Λομβαρδία

Όσον αφορά τις περιοχές της Ιταλίας με τα περισσότερα κρούσματα, πρώτη παραμένει η Λομβαρδία (έστω και αν καταγράφεται βαθμιαία μείωση) με 4.886 περιστατικά κορωνοϊού. Ακολουθούν η περιφέρεια Λάτιο με πρωτεύουσα τη Ρώμη (2.509), η Εμίλια Ρομάνια με κύρια πόλη την Μπολόνια (2.501) και η περιφέρεια Βένετο, με 2.194 μολύνσεις.

Σε όλη τη χώρα έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας 3.816 άνθρωποι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός των ασθενών των ΜΕΘ αυξήθηκε μόνον κατά 6, ενώ 34.557 άνθρωποι βρίσκονται στους νοσοκομειακούς θαλάμους , με μείωση της πληρότητας κατά 120 κλίνες σε σχέση με χθες. Οι πολίτες που έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση είναι συνολικά 759.993, 1.651 περισσότεροι από την χθεσινή ημέρα.

Πηγή: politisonline.com