Όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνται, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις επικουρικές συντάξεις, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,  .

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα υλοποιήσει όλες τις δικαστικές αποφάσεις: «Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων» διαβεβαίωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Δείτε το Video:

Υπενθυμίζεται, ότι τα συγκεκριμένα αναδρομικά αφορούν όσους συνταξιούχους υπέστησαν περικοπές με βάση της διάταξη του Νόμου Κατρούγκαλου για τις επικουρικές συντάξεις, όσοι δηλαδή είχαν επικουρική και κύρια σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δε διευκρίνισε πάντως, εάν τα αναδρομικά θα πληρωθούν σε δόσεις ή εφάπαξ: «Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι. Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη αύξηση, ενώ επανέλαβε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει κανονικά όλα τα αναδρομικά.

Πηγή: politisonline.com