Ανάμεσα στα 500 κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη 2023 Times Higher Education (THE) World University Rankings, βρίσκονται το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το Πανεπηστίμιο Κρήτης ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, κατατάσσουν το ίδρυμα στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Καταλαμβάνει τις θέσεις 401-500 διεθνώς, παρά τον αυξημένο αριθμό των πανεπιστημίων στην αξιολόγηση για το έτος 2023 (1799 φέτος σε σχέση με τα 1662 πέρυσι), μαζί με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ακολουθούν τα υπόλοιπα 14 Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η The World University Rankings εστιάζει σε ένα επιλεγμένο σύνολο πανεπιστημίων που είναι προσανατολισμένα στην έρευνα και όχι στο σύνολο των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Χρησιμοποιούνται 13 δείκτες για τη μέτρηση της απόδοσης κάθε πανεπιστημίου.

Για τον αντίκτυπο και την επιρροή της έρευνας και με δείκτη τον αριθμό των αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπερέχει κατά πολύ της γενικής κατάταξης και βρίσκεται στην 279 η θέση παγκοσμίως, ενώ καταλαμβάνει την 388 η θέση διεθνώς για εισοδήματα από την βιομηχανία.

Πηγή: politisonline.com