Λίγες ημέρες μακριά από το να εξετάσει και να παρουσιάσει το σχέδιο για την επόμενη φάση και την άρση του lockdown βρίσκεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Το οριστικό πλάνο αναμένεται να παρουσιαστεί στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Όπως ανέφερε, ο σχεδιασμός προβλέπει πρώτα το άνοιγμα των σχολείων, στη συνέχεια του λιανεμπορίου και μετά της εστίασης πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, διευκρινίζοντας ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ανοίξουν μόνο για καθήμενους ενώ δεν θα ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης καθώς εκεί συγκεντρώνονται όρθιοι και δημιουργείται συγχρωτισμός.

Σύμφωνα με το κ. Πέτσα, μέσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι να υπάρχει και συγκεκριμένο ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες αφού ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Ερωτηθείς για τα σχολεία ανέφερε πως στο σχεδιασμό είναι η επιστροφή όλων των μαθητών (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων) μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισε πως θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν ακολουθώντας ουσιαστικά το παράδειγμα του Μαΐου. «Ο σχεδιασμός αναμένεται να μοιάζει με το άνοιγμα του Μαΐου, δηλαδή σε τρεις φάσεις. Πρώτα τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση».

Προτεινόμενα για εσάς

Πηγή: politisonline.com