Ένα πρωτοφανές περιστατικό βίας εναντίον δασικού υπαλλήλου από λαθροϋλοτόμο καταγράφηκε στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας. Το θύμα μεταφέρθηκε επειγόντως στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο λαθροϋλοτόμος Χ.Κ. εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του Δασαρχείου Σπερχειάδας Φθιώτιδας και με απειλή όπλου στράφηκε ενάντια στον δασικό υπάλληλο Δ.Μ., που είχε βάρδια. Στη συνέχεια τον χτύπησε με σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι και του προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό. Ο δασοφύλακας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης.

Στη συνέχεια λόγω της κατάστασής του νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ ο δράστης παραμένει ελεύθερος έως σήμερα (σ.σ. 23.06.2023), αφού κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο. Μάλιστα φέρεται να έχει απασχολήσει αρκετές φορές την τοπική δασική υπηρεσία Σπερχειάδας.

Τις προηγούμενες ημέρες κατασχέθηκε παράνομο φορτίο καυσόξυλων που ανήκε σε αυτόν και το Δασαρχείο έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

«Καταδικάζουμε το αποτρόπαιο αυτό γεγονός»

Από την Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ενώ την ημέρα του συμβάντος ενημερώθηκαν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας και ο υπηρεσιακός Εισαγγελέας.

Ο Γενικός Γραμματέας Δασών, Κωνσταντίνος Αραβώσης, καταδικάζει το αποτρόπαιο αυτό γεγονός, δηλώνοντας πως η πράξη αυτή δεν είναι μόνον μια καταδικαστέα πράξη βίας προς έναν δασικό υπάλληλο αλλά στρέφεται κατά της ίδιας της Δασικής Υπηρεσίας, που κάτω από δύσκολες συνθήκες προσπαθεί να επιτελέσει το καθήκον της. Εκφράζει δε την αμέριστη συμπαράστασή του στον άτυχο δασικό υπάλληλο και εύχεται γρήγορη ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, μετά την γνωστοποίηση του συμβάντος όλοι οι δασικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, Ευάγγελο Γκουντούφα, δηλώνουν απερίφραστα ότι στέκονται αλληλέγγυοι δίπλα στον συνάδελφο τους, μένοντας αταλάντευτα προσηλωμένοι στο καθήκον για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Πηγή: politisonline.com