Μία σοκαριστική φωτογραφία δημοσίευσε ο αρχηγός της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που συνεχίζει την αντιπαράθεση με τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας.

Η εικόνα είναι αποκρουστική και απεικονίζει τα πτώματα δεκάδων μαχητών να κείτονται στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας, στο Μπαχμούτ, καθώς οι ίδιοι σκοτώθηκαν επειδή δεν είχαν πυρομαχικά, όπως καταγγέλλει ο Πριγκόζιν.

Ο ιδρυτής της Wagner κατηγόρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι στερεί σκόπιμα πυρομαχικά από τους μαχητές του σε αυτό που αποκάλεσε προδοτική προσπάθεια να καταστραφεί η παραστρατιωτική οργάνωση.

Το υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «εντελώς αναληθείς» και παραπονέθηκε -χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον Πριγκόζιν- για προσπάθειες δημιουργίας διασπάσεων που λειτουργούσαν «αποκλειστικά προς όφελος του εχθρού».

«Πέθαναν εξαιτίας της λεγόμενης πείνας των οβίδων»

«Αυτό είναι ένα από τα μέρη όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πτώματα όσων έχουν πεθάνει», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε συνέντευξή του σε διακεκριμένο Ρώσο στρατιωτικό μπλόγκερ.

«Αυτοί είναι νεαροί που πέθαναν χθες εξαιτίας της λεγόμενης πείνας των οβίδων. Οι μητέρες, οι σύζυγοι και τα παιδιά θα πάρουν τα πτώματά τους. Οι νεκροί θα έπρεπε να είναι πέντε φορές λιγότεροι. Ποιος ευθύνεται που πέθαναν; Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που θα έπρεπε να είχαν λύσει το ζήτημα ότι θα είχαμε αρκετά πυρομαχικά. Την τελική απόφαση έπρεπε να την είχε λάβει ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου Γκεράσιμοφ, είτε ο υπουργός Άμυνας Σοϊγκού. Κανένας από αυτούς δεν θέλει να πάρει την απόφαση», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Πηγή: politisonline.com