Ήταν λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, όταν ισχυρότατη έκρηξη κυριολεκτικά ισοπέδωσε  το πολύ γνωστό και μεγάλο ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά και συγκεκριμένα στην γραφική περιοχή Πέτρα.

Αυτό είναι το ξενοδοχείο που ισοπεδώθηκε στην Καστοριά:

Ξενοδοχείο στην Καστοριά

Η έκρηξη, σύμφωνα με το oladeka.com, ήταν πολύ δυνατή και όπως δείχνουν και οι εικόνες, στο σύνολό του, το κτίριο του ξενοδοχείου ισοπεδώθηκε.

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστά τα αίτια της ολοσχερούς καταστροφής του ξενοδοχείου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσάμης, Ξενοδοχείο, Καστοριά, Έκρηξη, Ισοπέδωση, Θέα, Λίμνη

Το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα από την εκκωφαντική έκρηξη που αιφνιδίασε σε μεγάλη ακτίνα, ενώ η σκόνη τύλιξε ολόκληρη την πόλη. Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

Δείτε εικόνες και Video από το σημείο της έκρηξης:

Προς το παρόν η αστυνομία για λόγους ασφαλείας έχει αποκλείσει την περιοχή. Επίσης, απέκλεισε τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Ξενοδοχείο ισοπεδωμένο από έκρηξη

Διαλυμένο ξενοδοχείο από έκρηξη

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας και την αστυνομία Καστοριάς έγινε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης της μονάδας διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο δεν λειτουργούσε, ήταν κλειστό και δεν υπήρχε κανείς στην εγκατάσταση.

Ασθενοφόρο σε δρόμο στην Καστοριά

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», ήταν δυναμικότητας 80 κλινών, ενώ θεωρείτο εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς. Η προνομιακή θέση του κοντά στη λίμνη, εξασφάλιζε στους ενοίκους εξαιρετική θέα προς την όμορφη ακριτική πόλη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσάμης, Ξενοδοχείο, Καστοριά, Έκρηξη, Ισοπέδωση, Θέα, Λίμνη

Έρευνα για τα αίτια της καταστροφής του ξενοδοχείου διενεργούν η Πυροσβεστική και η αστυνομία.

Πηγή: politisonline.com