Ένα ανήλικο κορίτσι 16 μόλις χρόνων, βρίσκεται στην μακάβρια λίστα των νεκρών του κορωνοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»  από τη μητέρα της, καθώς πριν από τη μεταφορά της στο νοσοκομείο είχε εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού.

Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο στην ηλικιακή ομάδα ανηλίκων 0-17 ετών, στην οποία έχει καταγραφεί μόλις το 7,4% των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, πρόκειται για 16χρονη που έχασε χθες τη ζωή της από κορωνοϊό.

Μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» έχοντας χάσει τις αισθήσεις της και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε δυνατό να συνέλθει.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών ελήφθη δείγμα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, (μοριακή εξέταση), η οποία και έδειξε ότι το κορίτσι ήταν θετικό στον ιό. Η μητέρα της, που κατάγεται από τις Φιλιππίνες, είπε στους γιατρούς ότι το παιδί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση η οποία διενεργείται. Εκτιμάται ότι είτε επηρεάστηκε από τη λοίμωξη covid-19 η καρδιακή λειτουργία, είτε ότι επρόκειτο για θρόμβωση, ως συνέπεια της μόλυνσης από τον ιό. Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού είχε χάσει τη ζωή του πριν από έναν χρόνο από καρδιακό νόσημα.

Στη μονάδα λοιμώξεων του «Αγία Σοφία» νοσηλεύονται συνολικά 12 παιδιά διαφόρων ηλικιών έως την ηλικία των 15 ετών ανάμεσά τους και δύο νεογνά από μητέρες θετικές.

Η ζωή κανενός από αυτά δεν διατρέχει κίνδυνο. Τις τελευταίες εβδομάδες, κατά την κορύφωση του τρίτου κύματος παρατηρείται αυξημένος ο αριθμός των παιδιών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ κατά τους προηγούμενους μήνες τα παιδιά που νοσηλεύονταν στην μονάδα covid ήταν συνήθως δύο έως τρία.

Όλοι οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές που προσπάθησαν να επαναφέρουν το 16χρνο κορίτσι στη ζωή είναι πλέον σε καραντίνα.

Πηγή: politisonline.com