
Ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Τη χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη και τα πλάθουμε κυλώντας τα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, σε τρεις μπάλες. Τις σκεπάζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα και τις αφήνουμε για 1 ώρα, να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα παρμεζάνας: Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και, μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα και λιώσει η παρμεζάνα. Προσθέτουμε το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει. Όταν τα ζυμαράκια φουσκώσουν, τυλίγουμε τα δύο από τα τρία με μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C στη λειτουργία του αέρα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια πιέζουμε το τρίτο ζυμαράκι με τα δάχτυλα ώστε να το κάνουμε επίπεδο. Με τον πλάστη, με απλές κινήσεις πάνω κάτω χωρίς να βγει από το περιθώριο του ζυμαριού, και περιστρέφοντάς το, ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο, στη διάσταση ενός ταψιού περίπου 36 εκ. Παίρνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και το γυρίζουμε ανάποδα με τον πάτο του προς τα πάνω. Το λαδώνουμε ελαφρώς με πινέλο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Μεταφέρουμε τη ζύμη που ανοίξαμε πάνω στο ταψί. Απλώνουμε πάνω της τις 4 κουταλιές κρέμα παρμεζάνας. Αραδιάζουμε τις φέτες μοτσαρέλας, την πανσέτα, τα μανιτάρια και το προσούτο. Βάζουμε το ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 7-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και η ζύμη να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί από κάτω. Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τις φλούδες παρμεζάνας και πιπέρι φρεσκοτριμμένο και σερβίρουμε.
MΥΣΤΙΚΟ
Ο λόγος που χρησιμοποιούμε το ταψί μας ανάποδα είναι για να έχουμε μια τραγανή και λεπτή πίτσα, λιγότερο αφράτη.
Πηγή: gastronomos.gr
Πηγή: politisonline.com