Επίθεση από δύο σκυλιά δέχθηκε στο Κεφαλάρι μια γυναίκα μαζί με το κατοικίδιό της την περασμένη Παρασκευή.

Δύο μεγαλόσωμοι σκύλοι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μιας γυναίκας και τελικά το ένα από αυτά, κατασπάραξε το κατοικίδιο. Στη συνέχεια οδηγός ΙΧ, λόγω του τεταμένου κλίματος, σταμάτησε και τελικά πυροβόλησε τον σκύλο ράτσας Ντόγκο Αρτζεντίνο που έκανε την επίθεση.

Γνωστή επιχειρηματίας βρισκόταν με τον σκύλο της ράτσας κοκόνι, σε απόσταση 200 μέτρων, από το σπίτι της στο Κεφαλάρι όταν είδε δυο μεγαλόσωμα σκυλιά να κατευθύνονται προς το μέρος της. Ένα αδέσποτο κι έναν σκύλο ράτσας Ντόγκο Αρτζεντίνο με κομμένα αυτιά που είχε κολάρο.

Tο Ντογκο Αρτζεντινο δάγκωσε και την ιδιοκτήτρια του μικρόσωμου σκύλου που υπέστη τραύματα στο σώμα, κάτι που διαπιστώθηκε κατά την εξέτασή της, από τον ιατροδικαστή, τη Δευτέρα το πρωί. Επιπλέον, σύμφωνα με την παθούσα, ο οδηγός που πυροβόλησε τον άγριο σκύλο, δέχθηκε επίσης δάγκωμα στο πόδι.

Η γυναίκα παραχώρησε δηλώσεις στο protothema.gr και όπως είπε η ίδια «όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα». «To Ντόγκο Αρτζεντίνο σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε στον σκύλο μου, του όρμηξε και άρχισε να το δαγκώνει με μανία. Τα’ χασα. Προσπάθησα να αντιδράσω για να σώσω το σκύλο μου. Άρχισα να τραβάω από το λουρί το Ντόγκο Αρτζεντίνο και να το χτυπάω με κλωτσιές, όμως εκείνο ήταν αφηνιασμένο, δεν σταματούσε με τίποτα», ανέφερε.

Τις φωνές της επιχειρηματία άκουσε ιδιωτικός σεκιούριτι που προσπάθησε να βοηθήσει, δίνοντας κι εκείνος μάχη με τη σειρά του για να απομακρύνει το Ντόγκο Αρτζεντίνο, όμως τελικά ήταν αδύνατο. Ο άγριος σκύλος επιτέθηκε και στους δύο.

«Κάποια στιγμή, ο σεκιούριτι κατάφερε να ανοίξει το αυτοκίνητο του για να σώσουμε τον σκύλο μου από τα δόντια του Ντόγκο Αρτζεντίνο, δυστυχώς χωρίς να τα καταφέρουμε αφού το εκτός ελέγχου σκυλί μπήκε μέσα στο όχημα και άρχισε να κατασπαράζει το δικό μου», δήλωσε η επιχειρηματίας.

Λόγω του πανικού, σταμάτησε ένα διερχόμενο όχημα, ο οδηγός του οποίου κατέβηκε για να βοηθήσει. Επιχείρησε να σώσει το κατοικίδιο από τα δόντια του Ντόγκο Αρτζεντίνο, όμως δέχθηκε και αυτός επίθεση και δαγκωματιές.

Ο οδηγός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, οπλοφορούσε και με το πιστόλι του πυροβόλησε τον σκύλο, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Τελικά το μικρό σκυλάκι πέθανε από τα τραύματα που του προκάλεσε το Ντόγκο Αρτζεντίνο. Η επιχειρηματίας, κατέθεσε μήνυση κατά της ιδιοκτήτριας του σκύλου που σκότωσε τον δικό της.

Ο οδηγός που πυροβόλησε τον μεγαλόσωμο σκύλο αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: politisonline.com