Σκηνές πανικού επικράτησαν στο Waterboom Festival στο ΟΑΚΑ, όταν, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και παιδιών, κάποιος ή κάποιοι έριξαν δακρυγόνο στις εξέδρες.

Γονείς που επικοινώνησαν με το protothema.gr περιέγραψαν ότι, με το που έπεσε το δακρυγόνο, ο κόσμος πανικοβλήθηκε και άρχισε να τρέχει προς τις εξόδους, με κίνδυνο να ποδοαπατηθούν. Οι σεκιούριτι αντέδρασαν έγκαιρα, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, και άνοιξαν τις πύλες, προκειμένου ο κόσμος να φύγει από τον χώρο του γηπέδου και να μην συνωστιστεί.

Οι ίδιες μαρτυρίες κάνουν λόγο για ανύπαρκτους ελέγχους στις εισόδους, με αποτέλεσμα να παρεισφρήσουν άτομα τα οποία πέταξαν μέσα στον συναυλιακό χώρο δακρυγόνες ουσίες.

Ακολούθησε πανικός, καθώς τα παιδια έτρεχαν κλαίγοντας για να προστατευτούν. Οι διοργανωτές ωστόσο δεν διέκοψαν στιγμή τη συναυλία. «Αντί να σταματήσουν το event, ο Κοψιάλης που είχε αναλάβει την παρουσίαση είπε ότι “μπορούμε να περνάμε καλά και χωρίς αυτά” και συνέχισαν τη συναυλία» αναφέρουν χαρακτηρτιστικά οι καταγγελίες.

Σύμφωνα με άλλο γονέα, «κάποια στιγμή μερικά παιδια άναψαν καπνογόνα και τα μάτια των παιδιών άρχισαν να τσούζουν, πιθανόν και από τη ρίψη δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. “Προσπαθούσαμε να σωθούμε” μου είπε ο γιος μου».

Πηγή: Protothema.gr

Πηγή: politisonline.com