Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, αναφέρθηκε σήμερα στην εξέλιξη του self testing από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενόψει του ανοίγματος των Λυκείων από αύριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση παρακολουθεί διαρκώς τη δήλωση των αποτελεσμάτων των self test, στα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη να υποβάλλονται οι μαθητές και καθηγητές.

«Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, 35 μαθητές και καθηγητές έχουν βρεθεί θετικοί» επεσήμανε ο κ. Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι αν δεν υπήρχε η αυτή η μέθοδος, τότε η διασπορά στα σχολεία, από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους, θα ήταν δεδομένη. Γνωστοποίησε ακόμη ότι από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000- 400.000 self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και Δημόσιο

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε παράλληλα ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, σχολίασε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχειά εδώ και μερικές μέρες, με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στην κοινότητα και τη σταδιακή αποκλιμάκωση στις εισαγωγές, προειδοποιώντας παρ΄όλα αυτά, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί στα όρια του.

Ο κ. Σκέρτσος διαβεβαίωσε, τέλος, ότι από τα μέσα Μαΐου, λόγω των εμβολιασμών και του κάλου καιρού, θα πάμε σε ένα οργανωμένο και οριστικό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Πηγή: politisonline.com