Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στην Βραζιλία στο πεδίο των εμβολιασμών, καθώς η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο ξεκίνησε έρευνα, μετά τις καταγγελίες ότι κάποιες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να κατέληξαν σε πρόσωπα που δεν τις δικαιούνταν.

Αφορμή αποτέλεσε η δημοσιοποίηση κάποιων βίντεο, στα οποία υγειονομικοί κάνουν ενέσεις σε ηλικιωμένους, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να τους εγχύουν τίποτα. Η αστυνομία ζήτησε από τις τοπικές αρχές και τους υγειονομικούς αξιωματούχους να βοηθήσουν ώστε να διευκρινιστεί τι απέγιναν οι δόσεις που προορίζονταν για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Επισημαίνεται ότι στην Πολιτεία του Ρίο έχουν καταγγελθεί τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ψεύτικων εμβολιασμών, στις οποίες οι υγειονομικοί έκαναν ενέσεις με άδειες σύριγγες.

Οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή έχουν ήδη απολυθεί και οι ηλικιωμένοι που δέχτηκαν αυτές τις ψεύτικες ενέσεις εμβολιάστηκαν αργότερα, επεσήμανε το συμβούλιο νοσηλευτικής φροντίδας του Ρίο, το Coren-RJ.

Αν τελικά η αστυνομία διαπιστώσει ότι τα εμβόλια δόθηκαν αλλού, οι εμπλεκόμενοι μπορεί να διωχθούν για υπεξαίρεση, μια κατηγορία που τιμωρείται με κάθειρξη έως και 12 ετών.Πηγή: politisonline.com