Σε μια σημαντική πρωτοβουλία και συγκεκριμένα στη διενέργεια δωρεάν rapid tests σε όλους τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό στα γυμνάσια και τα λύκεια, προχωρά ο Δήμος Σερρών, με στόχο την ενίσχυση των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού στο σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Σερρών έχει προαιρετικό χαρακτήρα και θα γίνεται σε συνδυασμό με τη λειτουργία της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 edu.testing.gov.gr για εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών, συμβάλλοντας έτσι στις ανάγκες για προληπτικές εξετάσεις στις σχολικές μονάδες.

Αλ. Χρυσάφης: Πρώτο μας μέλημα η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης με σχετική δήλωσή του επισημαίνει ότι «πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό τον λόγο, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων στον δήμο μας, λάβαμε μέριμνα, ώστε εκπαιδευτικοί, σχολικές καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες να εξετάζονται δωρεάν για COVID-19 εφόσον το επιθυμούν. Έτσι, καλύπτουμε, πλέον, τις ανάγκες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία του Δήμου Σερρών».

Το τμήμα Παιδείας του Δήμου Σερρών έχει ήδη ενημερώσει τους διευθυντές και τις διευθύντριες των γυμνασίων και λυκείων για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να πραγματοποιούν rapid tests στο πιστοποιημένο μικροβιολογικό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος.Πηγή: politisonline.com