Τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες στην Ιταλία, τα νέα περιστατικά κορωνοϊού είναι 15.146 και 391 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 292.533 διαγνωστικά τεστ, το 5,1% των οποίων προέκυψε θετικό. Επισημαίνεται ότι χθες τα κρούσματα ήταν 12.956, ενώ οι νεκροί ανήλθαν σε 336. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, βρίσκονται 2 λιγότεροι ασθενείς σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 338 λιγότεροι.

Αναφορικά με τις περιοχές της Ιταλίας όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (2.434) και ακολουθούν η Καμπανία (1.694) με πρωτεύουσα τη Νάπολη και η Εμίλια Ρομάνια (1.345) με κύρια πόλη την Μπολόνια. Η μόνη περιφέρεια της Ιταλίας στην οποία σήμερα δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα, είναι η μικρή Βάλλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την παράταση της απαγόρευσης μετακίνησης από τη μία περιφέρεια στην άλλη (εκτός και αν συντρέχουν λόγοι υγείας ή επαγγελματικοί), η οποία κανονικά λήγει στις 15 Φεβρουαρίου, μέχρι και τις 5 Μαρτίου.Πηγή: politisonline.com