Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Αλεξανδρέττα της επαρχίας Χατάι στη νότια Τουρκία, όταν οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έξι μέλη μιας οικογένειας, που βρίσκονταν 102 ώρες κάτω από τα χαλάσματα.

Οι έξι άνθρωποι που βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια, κατάφεραν να επιβιώσουν όλοι μαζί κουκουλωμένοι με κουβέρτες, σε ένα μικρό χώρο που είχε απομείνει μέσα στο κατεστραμμένο οικοδόμημα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ο Murat Baygul, ένας εργάτης έρευνας και διάσωσης.

Μόλις τα πρώτα μέλη της οικογένειας άρχισαν να απεγκλωβίζονται, οι διασώστες δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τη συγκίνησή τους και ξέσπασαν σε κλάματα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν διασωθεί ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά τους (από 15 ως 24 ετών), ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό συγγενικούς τους ζευγαριού, που ζούσε στο απέναντι διαμέρισμα.

Εκτός από τη συγκεκριμένη οικογένεια, ολοκληρώθηκαν κι άλλες διασώσεις ατόμων που παρέμειναν περισσότερες από 100 ώρες εγκλωβισμένα στα ερείπια στην επαρχία Χατάι. Μεταξύ τους, ένα αγοράκι 3,5 ετών που είχε μείνει 103 ώρες στα χαλάσματα, καθώς και ένα παιδί 8,5 ετών με τον πατέρα του, που βρίσκονταν 101 ώρες στα συντρίμμια.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: politisonline.com