Ισχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε την Ελλάδα, αλλά και τα τουρκικά παράλια, λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής στην θαλάσσια περιοχή της Σάμου.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός, που είχε μεγάλη διάρκεια, είχε μέγεθος 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ.

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο! Ταρακουνήθηκε μέχρι και η Αττική! Ένας τραυματίας και ζημιές σε κτίρια και δρόμους | newsbreak

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 19 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου και έγινε έντονα αισθητός σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, έως και την Κρήτη, απ’ άκρου σ’ άκρο!

Οι πρώτες πληροφορίες, κάνουν λόγο για παλιά κτίρια που κατέρρευσαν στο νησί της Σάμου, ενώ κατέρρευσε και τμήμα του κωδωνοστασίου σε ναό στο Καρλόβασι.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι στην Σμύρνη, στα τουρκικά παράλια, όπου επίσης έγινε αισθητός ο σεισμός, σηκώθηκε ένα πολύ μεγάλο σύννεφο σκόνης και υπήρξαν επίσης μεγάλες ζημιές και μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους.

Βίντεο του ισχυρού σεισμού από την Τουρκία: Κουνήθηκε η Σμύρνη | Cyprus Times

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατέρρευσαν ολόκληρες πολυκατοικίες στην Σμύρνη, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για την ύπαρξη θυμάτων.

Τον σεισμό ακολούθησε, έντονος κυματισμός στο Αιγαίο, ένα  μικρό τσουνάμι δηλαδή, στο νησί της Σάμου και οι ειδικοί καλούν τους κατοίκους, που βεβαίως έχουν αναστατωθεί ιδιαίτερα, να αποφεύγουν παράλια και ακτές.

Συνεχής ενημέρωση…

Πηγή: politisonline.com