Στη βαθύ πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία στο Βόλο, αφού η 9χρονη μαθήτρια από το Βελεστίνο, που νοσηλευόταν από τις 24 Ιανουαρίου μετά από σοβαρό αλλεργικό σοκ που υπέστη από γλυκό που έφαγε στην τάξη της, έφυγε από τη ζωή.

Η 9χρονη μαθήτρια από το Βελεστίνο «έσβησε» στις 14:00 το μεσημέρι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν από τις 25 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η οικογένειά της έχει βυθιστεί στο πένθος, ενώ συγκλονισμένη είναι και η τοπική κοινωνία στο Βελεστίνο.

Υπενθυμίζεται ότι η 9χρονη μαθήτρια είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μετά το αλλεργικό σοκ που υπέστη, κατόπιν κατανάλωσης γλυκού, κατά τη διάρκεια διαλείμματος στο σχολείο.Η 9χρονη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Βόλου.

Οι γιατροί  εκεί έκριναν ότι η κατάστασή της είναι κρίσιμη και είναι απαραίτητο να μεταφερθεί σε ειδική μονάδα στο «Ιπποκράτειο». Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πριν από τη μεταφορά της στο «Ιπποκράτειο», η μαθήτρια υπέστη 4 φορές καρδιακή ανακοπή.

Η 9χρονη έπασχε από αλλεργικό άσθμα, κάτι που γνώριζε και η ίδια και οι γονείς της. Όταν όμως ρωτήθηκε εάν έχει καταναλώσει ξανά το συγκεκριμένο γλυκό, το παιδί απάντησε καταφατικά, συμπληρώνοντας ότι δεν την είχε πειράξει.Πηγή: politisonline.com