Έξι ολόκληρα χρόνια ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια κατάβασης με σκι σε μια χιονισμένη πλαγιά, ο θρύλος της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, αποφασίστηκε και αναμένεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, σε μία προσπάθεια να αναζωογονηθεί το νευρικό του σύστημα.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο οδηγός της Formula 1, που υπέστη σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο το 2013, σε λίγες ημέρες αναμένεται να υποβληθεί στη συγκεκριμένη μεταμόσχευση από γνωστό Γάλλο γιατρό.

Πρόκειται για τον Δρ. Φίλιπ Μενάς, ο οποίος θεωρείται πρωτοπόρος στις μεταμοσχεύσεις βλαστοκυττάρων και όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Daily Mail, φαίνεται πως έχει χειρουργήσει ξανά στο παρελθόν τον θρυλικό πιλότο της Formula 1, Μικαέλ Σουμάχερ.

Ο 51χρονος σήμερα, οδηγός της Formula 1, θα υποβληθεί σε αντικατάσταση κατεστραμμένων κυττάρων με νέα, υγιή που θα προέρχονται είτε από τον μυελό των οστών, είτε από το αίμα.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επέμβαση φαίνεται πως θα είναι μία από τις πολλές,  που θα ακολουθήσουν και είναι «πειραματική», όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν σε κώμα για έξι μήνες μετά την κάκωση που υπέστη στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι στις Άλπεις.

Πλέον, λόγω του μεγάλου διαστήματος που βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι αντιμετωπίζει δυστυχώς και πρόβλημα ατροφίας στους μύες, καθώς και οστεοπόρωση.

Πηγή: politisonline.com