Η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Αθήνα, με το αιτιολογικό ότι εξοπλίζει την άμυνά της και παράλληλα ανακοίνωσε μία σειρά από εξοπλιστικά προγράμματα.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προσθήκη νέων οπλικών συστημάτων.

«Στα εγχώρια και εθνικά μας συστήματα που χρησιμοποιούν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και μονάδες ασφαλείας και ελήφθησαν αποφάσεις για 25 διαφορετικά έργα. Για την ενίσχυση της αεράμυνας της χώρας μας. Έχουν ληφθεί αποφάσεις για νέα μαζική παραγωγή συστημάτων SİPER, HİSAR και SUNGUR.

Μαζί από τους πυραύλους TAYFUN, ATMACA, TRLG-230, KARAOK, GÖKDOĞAN και BOZDOĞAN, ελήφθησαν αποφάσεις για τη μαζική παραγωγή διαφόρων πυρομαχικών για την τορπίλη AKYA και διάφορες πλατφόρμες.

Επιπλέον αποφασίστηκε ότι θα ναυπηγηθούν τα πλοία 6-7-8 στο πλαίσιο του έργου MİLGEM, καθώς και η προμήθεια πλοίων (φρεγάτες i-class)», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Παράλληλα, η τουρκική πλευρά τονίζει: «Αξιολογήθηκε η τελευταία κατάσταση στο KIZILELMA, το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος μας, το οποίο πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του δοκιμαστική πτήση μένοντας στον αέρα για 5 ώρες, και συζητήθηκαν νέες δυνατότητες για τα UAV μας.

Έχουν επίσης αποφασιστεί διάφορα έργα για τον εκσυγχρονισμό των F-16 μας, νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ, διάφορες αεροπορικές, χερσαίες και ναυτικές πλατφόρμες, συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών, εξοπλισμός και εξοπλισμός, προσομοίωση, επιμελητεία και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο».

Στη συνάντηση τονίστηκε επίσης ότι είναι απόλυτη ανάγκη για μια πλήρως ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία.

Υπενθυμίζεται πως μόνο σήμερα (20/12), η Τουρκία προχώρησε σε 52 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου με δύο drones.

Πηγή: politisonline.com