Την επιβολή αυστηρού lockdown στη Γερμανία, μέχρι τις 7 Μαρτίου, αποφάσισαν η Άνγκελα Μέρκελ και οι επικεφαλής των ομόσπονδων κρατιδίων.

Σύμφωνα με την Bild, στο lockdown υπάρχει μια εξαίρεση που αφορά τα κομμωτήρια, τα οποία θα μπορούν να ανοίξουν την 1η Μαρτίου. Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις βλέπουν τη δυνατότητα περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στη Γερμανία μόνο όταν υπάρχει μια σταθεροποίηση που δεν υπερβαίνει τις 35 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους. Σήμερα ο δείκτης βρίσκεται στο 67.

Όπως ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, για την λειτουργία των παιδικών σταθμών θα αποφασίσουν τα ίδια τα κρατίδια, ενώ τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν και πάλι την 1η Μαρτίου. Η κατάσταση θα αναθεωρηθεί στις 3 Μαρτίου.

Η επικεφαλής του κρατιδίου Ρέινλαντ-Φαλζ, Μαλού Ντράιερ, τόνισε ότι η Ανγκελα Μέρκελ δεν ήταν υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων. «Η καγκελαρία δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να μιλήσει για οποιοδήποτε βήμα χαλάρωσης», είπε σύμφωνα με τον ρεπόρτερ Peter George Oliver.Πηγή: politisonline.com